Barion Pixel Együtt nyaral az Exatlon két versenyzője, Tóth Janka és Busa Gabi – Coloré

Együtt nyaral az Exatlon két versenyzője, Tóth Janka és Busa Gabi

2022. 06. 20.

Sztárok vakáción című sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Mai interjúnkban Tóth Janka tizennégyszeres magyar bajnok, Európai-bajnoki ezüstérmes és világbajnoki bronzérmes vívót, az Exatlon versenyzőjét faggattuk a vakációs terveiről.

Coloré: Nyakunkon a nyár, mik a terveid a vakációra?

Tóth Janka: A napokban találtuk ki Gabival (Dr. Busa Gabriella, az Exatlon bajnoki csapatának versenyzője, a 2. széria női nyertese – a szerk.), hogy közösen kellene elutaznunk. Az úti cél gyorsan eldőlt, ugyanis Máltán még egyikünk sem volt. Most viszont lesz rá hat napunk, hogy felfedezzük a környéket! Emellett a nyár folyamán biztosan lesz még egy balatoni, háromnapos bringás kiruccanás, illetve július végére tervezek még egy horvátországi utat a barátaimmal.

Van-e olyan kedvenc helyed, ahova rendszeresen visszatérsz, vagy inkább mindig újat fedezel fel? 

Ha utazás, akkor szinte csakis külföld. Imádom a tengerpartot, a tervezés során ez fontos szempont. Mindig máshová megyek nyaralni, mert nagyon sok hely van a világban, ami számomra még felfedezésre vár. Van azonban két olyan hely, ahová bármikor visszamennék: az egyik Olaszország – mert nagyon szeretem az olasz mentalitást, temperamentumot, az olaszos ételeket ízeket -, a másik pedig a horvát tengerpart.

Toth Janka 1
Imádja Olaszországot, így Róma kihagyhatatlan volt / képek forrása: Tóth Janka

Általában mi alapján választod ki az úti célt?

A nyaralás számomra egyet jelent a pihenéssel, és mivel legjobban a tengerpart kapcsol ki, nekem a vakációhoz tenger szükséges.

Ezek szerint a passzív pihenés híve vagy?

Szeretek ilyenkor lazítani, hiszen pihenni megyek, de kedvelem az aktív kikapcsolódást is: játék a tengerparton, bringázás, séta, úszás a tengerben… a mozgás fontos a nyaralás során is.

Vagyis a sportnak nyaralás során is helye van az életedben?

Természetesen. Egy laza napon akár egy könnyebb edzés is belefér, de jót tehet a felfrissítő futás is.

Most, hogy Máltára utazunk Gabival, biztos, hogy minden nap fogunk mozogni.

Ha már nyár, szívesen kipróbálod a nyári sportok valamelyikét akkor is, ha az extrémnek számít, vagy élsportolóként óvatosabb vagy?

A kedvenc nyári sportom a wakeboard, egyszerűen imádom. Ugyan kevés időm jut rá, de ha van rá lehetőségem, semmiképpen sem hagyom ki. Valamint a családommal szeretjük a vadvízi evezést, az édesapámmal és a testvéremmel minden évben elmegyünk néhány napra Csehországba sátorozós raftingtúrára.

Toth Janka 2
Janka imádja a vizet. Kedvenc nyári sportja a wakeboard, de a sup sem áll tőle messze / képek forrása: Tóth Janka

Van-e olyan nyaralásod, amely valamiért különösen emlékezetes?

Húha, keresni kell az emlékeim között, mert olyan régen voltam nyaralni. (Nevet.) Néhány évvel ezelőtt voltunk Horvátországban, ahol megnéztük a Plitvicei-tavakat. Béreltünk hajót is, és csillagtúra-szerűen fedeztünk fel a környéket. Egy másik emlékezetes nyaralás az ugyancsak egy csillagúra-szerű spanyolországi út volt: Malaga-Cordoba-Sevilla-Marbella útvonalon haladtunk. Ebben volt városnézés, gasztronómia, tengerpart, vagyis igazán aktív pihenés volt.

Van-e olyan bakancslistás helyed, amelyet mindenképpen szeretnél meghódítani?

Sok ilyen van, de ha egyet kellene kiemelni, akkor az mindenképp Thaiföld lenne. Nagyon sok jót hallottam róla. Legalább két-három hetet kellene rászánni, egyrészt a kultúra és a látványosságok, másrészt a tengerpart miatt. Ezt az utat már évek óta tervezem, és ha idén nem is, de jövőre remélem sort tudok rá keríteni!

Hová költöznél el legszívesebben?

Olaszország, tengerpart, egyértelműen! (Hangzott el a válasz nevetve és szinte azonnal). Olaszország déli része vagy még a francia tengerpart is szóba jöhetne.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi Péter, Csonka András, Sajgál Erika, Sydney van den Bosch, Gonda Kata, Iszak Eszti, Kamarás Norbi, Széphalmi Juliska, Szikra László, Dancs Annamari, Virág András, Danny Blue, Bruti és Köllő Babett osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.  

Borítókép forrása: Tóth Janka saját fotója