Barion Pixel Dancs Annamari: „Pár éve Olaszország szerelmese lettem” – Coloré

Dancs Annamari: „Pár éve Olaszország szerelmese lettem”

2022. 06. 26.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Mai interjúnkban Dancs Annamari, a Budapesti Operettszínház művésznője vall a napfényes Itália iránti szeretetéről, ahol idén már megfordult, de máris készül visszamenni.

Coloré: Mik a terveitek idén nyárra?

Dancs Annamari: Nemrégiben tértünk haza a francia Riviéráról és Monacoból, a szerelmem lepett meg ezzel a fantasztikus utazással. A nyár hátralévő része is nagyrészt a pihenésről, a családról fog szólni. Természetesen lesznek koncertjeim, fellépéseim, de az időnk nagy részét az otthonunk, a Dunán lévő hajónk és Olaszország között fogjuk beosztani.

Az otthonunk a nyugalom szigetét, a Duna a vad természet felfedezését, Olaszország pedig a gasztro-, a kultúr- és a turisztikai élményeket jelenti számunkra.

Dancs Annamari Parjaval
Annamari párjával, a legutóbbi, májusi utazáson / Kép forrása: Dancs Annamari

Van olyan kedvenc desztinációtok, ahová rendszeresen visszajártok?

Pár éve – a páromnak köszönhetően – Olaszország szerelmese lettem, ha tehetjük, akkor egy-két havonta kimegyünk. Idén már voltunk kint Trieszt-Velence környékén és Toszkánában, s júliusban újra visszatérünk, ezúttal a tengerpartra. Itália minden szegletét szeretjük!

Mi az elsődleges szempont utazáskor: a kultúra, gasztronómia felfedezése, a helyiek megismerése…?

Bármi, ami töltődést tud nyújtani! Jöhet a környék felfedezése, akár tíz kilométert is gyalogolunk, ha úgy alakul, de ha épp kifogunk egy jó koncertet vagy előadást, arra is elmegyünk. A gasztroélményeket pedig említenem sem kell: gurmanok vagyunk, imádunk enni-inni.

Melyik volt az eddigi legizgalmasabb vakációtok?

Tavaly ősszel voltunk Egyiptomban gyerekekkel együtt, nagyobb társasággal. Kicsit izgultam, hogy betegség nélkül megússzuk, de végül minden jól alakult.

Dancs Annamari Olaszorszag
Az olaszországi Cinque Terrén / Kép forrása: Dancs Annamari

Inkább az aktív vagy a passzív pihenés híve vagy?

Mindkettőt szeretem: van, hogy napokat tudnék heverészni a napon (persze, gyerekkel ez nem mindig sikerül), de azt is szeretem, ha egész nap csatangolunk és felfedezünk egy várost vagy a környéket.

Van-e olyasmi, amit mindig magaddal viszel, ami nélkül nem indulsz útnak?

A kispárnám! (Nevet.) Gyerekkoromban megtanultam, hogy sehol nincs olyan jó párna, mint otthon. És ez így van: sok szállodában kényelmetlen a párna, a fáradtság pedig elronthatja az egész utazást. A „párnamániát” egyébként a páromra és a kisfiamra is ráragasztottam, így legalább mindig mindenki kipihenten ébred.

Vannak-e bakancslistás helyeid, ahová egyszer mindenképpen szeretnél eljutni?

Természetesen! Most Kenyára vagyok teljesen rákattanva, nagyon szeretnék egyszer eljutni oda, és részt venni egy igazi szafarin. 

Dancs Annamari Nyar
Kép forrása: Dancs Annamari

Hol élnél legszívesebben?

A hangulat és a mentalitás miatt Olaszországban. Bárhol, legyen az egy nyüzsgő város vagy egy csendes kis falu, egyszerűen nem lehet melléfogni, hiszen a táj gyönyörű, a gasztronómia pedig isteni. Az emberek hozzáállása, mentalitása, pozitivizmusa pedig hab a tortán – emiatt mi mindig ebből a tortából kívánunk csemegézni. 

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi PéterSydney van den BoschTóth JankaGonda KataIszak EsztiKamarás Norbi, Sajgál Erika, Széphalmi Juliska, Szikra László, Virág András, Danny Blue, Bruti és Köllő Babett osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.

Dancs Annamari az újrakezdésről

A koronavírus-járvány ideje alatt sem tétlenkedett Dancs Annamari, aki kisfia segítségével állította össze első gyereklemeze anyagát. Vele készült korábbi interjúnkban az énekesnő beavatott legutóbbi videoklipje kulisszatitkaiba, mesélt a tönkrement házassága utáni újrakezdésről, és elárulta azt is, hogy kivel énekelne szívesen duettet, vagy miért hívná meg Barbra Streisandot egy magyaros vacsorára.