Barion Pixel Széphalmi Juliska: „Görögországban éreztem először, hogy megmozdult a kisfiam” – Coloré

Széphalmi Juliska: „Görögországban éreztem először, hogy megmozdult a kisfiam”

2022. 06. 24.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Mai interjúnkban a Madách Színház táncművésze, Széphalmi Juliska mesél augusztusi terveiről és legemlékezetesebb vakációjáról.

Coloré.hu: Hogy tervezi a nyarat, elutazik majd pihenni?

Széphalmi Juliska: Nekem az összes szabadságom egész évben augusztus első három hete, ezzel kell gazdálkodnom. Idén az első öt napban a családdal közösen elmegyünk nyaralni Mezőkövesdre: jönnek az öcsémék, a nagymamám, anyukámék, a húgaim… egyébként az egész a nagymamám ötlete volt, és eddig nem csináltunk ilyet. Aztán pedig elutazom a barátnőmmel és az ő barátaival Görögországba tíz napra. Nagyon várom már, mert az elmúlt három évben nem voltam sehol nyaralni, egyrészt a koronavírus miatt, másrészt anyagi okokból. Belföldön elmentünk egy-két helyre, de az sem volt nagyon jellemző. Tavaly pedig azért nem éreztem annyira szükségességét, mert kint voltam az RTL Klub Survivor című realityjével másfél hónapot az óceánparton, és utána nem igazán kívántam a sós vizet. Most viszont nagyon szeretnék menni!

Széphalmi Juliska
Forrás: Széphalmi Juliska

Van olyan desztináció, ahová rendszeresen visszajár?

Nem igazán, inkább mindig új helyeket keresünk fel. Bár ez így nem teljesen igaz, hiszen Görögországban már voltam, Mezőkövesden pedig gyerekkorunkban jártunk többször, de nekem még minden hely alapvetően felfedezésre vár.

Milyen az ideális nyaralás?

A fejemben a nyaralás úgy áll össze, hogy legyen benne jó sok látnivaló, legyen lehetőség várost nézni, bekapcsolódni a kultúrába. A gasztronómia is iszonyatosan fontos egy nyaralás alkalmával, nagyon szeretek felfedezni, megkóstolni minden helyi jellegzetességet. De olyan része is kell, hogy legyen, ami csak a pihenésről és a tengerparton lézengésről szól. Szóval olyan helyre szeretek menni, hogy kicsit minden legyen benne.

Melyik volt a legemlékezetesebb nyaralása?

Az is Görögországhoz köthető: nem sokkal előtte derült ki, hogy terhes vagyok. Majdnem végig nagyon rosszul voltam – az összes utazáson, az autóúton és repülőn, sokszor és sokat kellett várni rám; lassabb voltam, mert pont az első trimeszterre esett a nyaralás. De nemcsak emlékezetes, hanem szép emlék is ez egyben, hiszen ott éreztem először, hogy megmozdult a kisfiam.

Szj 2
Forrás: Széphalmi Juliska

Szállás tekintetében szálloda vagy Airbnb?

Inkább apartman. Az all-inclusive-nál jobban tetszik, hogy elmegyünk közösen vásárolni, magunknak csinálunk mindent – pont mintha otthon lennénk.

Melyik a jobb: az aktív vagy a passzív pihenés?

Az aktív! Fontos, hogy legyen mozgalmas, legyen benne valami érdekes kihívás.

Szokott olvasni vagy akár filmet nézni nyaraláskor?

Filmet nem nézek, de olvasni szoktam. Amúgy pedig a futás pár éve nagyon része lett az életemnek. A mostani nyaralást is kifejezetten úgy tervezem, hogy szinte minden nap el tudjak menni futni. Sportos kikapcsolódásra vágyom.

Tart még a koronavírus miatti esetleges korlátozásoktól vagy a megbetegedéstől?

Most annyira nem tartok ettől. Ha rosszabb lenne a vírushelyzet, akkor persze hirtelen el kellene gondolkodni a továbbiakon, de úgy érzem, most már könnyebben feltalálnám magamat, mert mind voltunk már hasonló cipőben.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi Péter, Csonka András, Kamarás Norbi, Sydney van den Bosch, Tóth Janka, Gonda Kata, Iszak Eszti, Sajgál Erika, Szikra László, Dancs Annamari, Virág András, Danny Blue, Köllő Babett és Bruti osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.