Barion Pixel Köllő Babett: „Mi inkább a téli hidegben szeretünk nyaralni” – Coloré

Köllő Babett: „Mi inkább a téli hidegben szeretünk nyaralni”

2022. 07. 01.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket faggattunk arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Köllő Babett nyarai munkával telnek, ezért inkább télen nyaral: a színésznő-médiaszemélyiség abszolút kedvencei a Maldív-szigetek és a Loire menti kastélyok.

Coloré: Hová utaztok idén nyáron?

Köllő Babett: Ilyenkor mi nem nagyon szoktunk elutazni, inkább a téli hideget szeretjük megtörni egy-egy nyaralással. Nyáron már csak azért sem tudunk messzibbre menni, mert én dolgozom, forgatok a nyári hónapokban is; most júliusban is forgatjuk még a Sztárban sztár leszeket, de idén kivételesen az augusztust sikerült szabaddá tenni. Nem terveztünk semmit, elképzelhető, hogy elmegyünk autóval valahova a környékre, esetleg Ausztria szóba jöhet. A lányom pedig minden évben táborozik – egy állatmenhelyen segít, neki az a mindene.

Köllő Babett
Kép forrása: Köllő Babett

Az állatszeretet családi vonás?

Imádjuk az állatokat: van három kutyánk, egy dzsungáriai törpehörcsögünk és egy tengerimalacunk, úgyhogy most létszámstop van, mert ha a lányomon múlna, akkor mi egy farmon élnénk. (Nevet.) Még csak 12 éves, de már most elhatározta, hogy felnőtt korában állatokkal akar foglalkozni.

Ha a nyarakat itthon töltitek, akkor mesélj a téli nyaralásaitokról! Merre szoktátok venni az irányt?

Anyukámat és az öcsémet szoktuk meglátogatni Los Angelesben, ilyenkor általában másfél-két hétre elutazunk a télből a nyárba. A férjem nagy kedvence Dominika, oda visszamentünk néhányszor, illetve pár éve eljutottunk a Maldív-szigetekre – az egy csoda volt!

Köllő Babett kislányával
Babett a lányával Dominikán / Kép forrása: Köllő Babett

Miért volt különleges?

Elképesztő az a béke és nyugalom, ami ott vár az emberre.

Én mindig azon poénkodtam, hogy ilyen nyugodt helyre az ember vagy nászutasként vagy nyugdíjasként megy. Aztán rá kellett jönnöm, milyen jó kikapcsolódni.

A sziget gyönyörű volt, és olyan pici, hogy naponta akár kétszer is körbe lehetett sétálni. Teljesen le tudtam ereszteni, amire nagy szükségem volt.

A tengerparti, pihenős desztinációkon kívül hová utaztok még szívesen?

A Mikulás házát Rovaniemiben és a sarki fényt egyszer látni kellene; aztán van néhány bakancslistás kirándulóhely, ahová szeretnénk eljutni: ilyen például Izland, Skócia vagy Írország. Amíg az embernek kisgyereke van, ilyen helyekre nem nagyon tud menni, mert a gyerkőcnek nem feltétlenül szórakoztatóak az emlékművek és múzeumok. Nekem minden jöhet: kastélyok, várak, templomok… Még mielőtt megszületett a kislányunk, részt vettünk egy fantasztikus utazáson Franciaországban, amelynek során Loire völgyi kastélyokat látogattunk meg. Az egészen elképesztő volt!

Amikor nem hiszed el, hogy még nagyobb csoda következhet, akkor jön egy még szebb, még gyönyörűbb kastély. Végül Párizzsal zártuk, ott kérte meg András a kezem, ezért ez extrán különleges élmény volt.

Ezek szerint nálatok alap a helyi látványosságok felkeresése, felfedezése. Emellett még mi lényeges egy utazás során?

Igen, a látnivalókat nem szeretem kihagyni. Nászúton például Balin voltunk, nem is emlékszem már, hogy naponta hány templomot látogattunk meg. Emellett fontos a gasztronómia, mindenhol ki szoktam próbálni a helyi specialitásokat, új ízeket.

sztárok vakáción
Kép forrása: Köllő Babett

Los Angelesen és Dominikán kívül vannak még olyan helyek, ahová visszajártok?

Annyi szép hely van a világon, hogy én inkább új helyekre szeretek menni.

Pihenés közben inkább olvasol vagy filmet nézel?

Olvasok. Mindig van az ágyam mellett egy-két könyv, amit el szeretnék olvasni, ezekre jó eséllyel sor kerül végre a nyaralás alatt.

A világ melyik országában élnél szívesen?
Spanyolország gyönyörű. Barcelona környéke például nagyon tetszik, de imádom Madridot is. Szeretem a városokat, az embereknek a lazaságát, az életfelfogását és az egész mediterrán feelinget.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi PéterSydney van den BoschTóth JankaGonda KataIszak EsztiKamarás NorbiSajgál ErikaSzéphalmi JuliskaSzikra László, Dancs Annamari, Virág András, Danny Blue és Bruti osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.