100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk

Holnap legtöbb helyen még kisüt a nap, pénteken viszont jönnek a felhők és a légmozgás erősen viharossá fokozódhat: akár 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek.

A 7 legjobb természetes antibiotikum: télen különösen jók a szervezetnek

Az antibiotikumok felfedezése hatalmas áttörést jelentett az emberiség történetében, hiszen segítségükkel számos olyan betegség gyógyíthatóvá vált, amely korábban rengeteg halálos áldozatot követelt. Az első felfedezett a penicillin volt az 1940-es években, amit hamarosan a cefalosporinok, tetraciklinek és karbapenemek követtek. De antibiotikumokat szerencsére nem csupán a patikában, hanem a természetben is találunk.

Mandela-effektus – 5 dolog, amire lehet, hogy te is rosszul emlékszel

Az agyunk és emlékeink sokszor megtréfálnak minket, van, hogy olyan dolgokat tudunk felidézni, amik meg sem történtek. Ehhez kapcsolódik a köznyelvben Mandela-effektusnak hívott jelenség.

8+1 tipp, ha magányosnak érzed magad

Az ember alapvetően társas lény, ám ettől a ténytől, valamint a személyiségtípusától függetlenül is szükség van arra, hogy időnként (vagy gyakrabban) egyedül legyen. Ez viszont nem összekeverendő a magány érzésével.

Vigyázzunk az utakon: itt a hóvihar!

Már hozzánk is megérkezett a tegnap emlegetett rendkívül erős hidegfront. A hózivatarokat nagy mennyiségű csapadék kísérheti: rövid idő alatt akár 3-5 cm hó hullhat. A szél és a havazás miatt gyakorlatilag nulla lesz a látástávolság, nagyon vigyázzunk az utakon!