Csiga a kertben! Működik ellene a sörcsapda? Kipróbáltuk! (Videóval!)

A kertünk a szívünk csücske: ültetünk, gondozunk, locsolunk, ápolunk. Rémes pillanat, amikor betakarítanánk tökéletesre ért termésünket, és azzal szembesülünk, hogy megelőztek. A csiga egy olyan ellenség, amit egy kertész még az ellenségének sem kívánna. Működik ellene a sörcsapda?

Segítség, levéltetvek a kertben! Mit tegyek?

A levéltetveket leggyakrabban a lakásban lévő növényeken szúrjuk ki, de ha jobban megfigyeljük kinti növényeinket, rajtuk is észrevehetünk különböző színű apró rovarokat. Mi a teendő, ha levéltetvekkel találkozunk éppen érő zöldségeinken és gyümölcseinken?

Paradicsom kiültetése a szabadba: így álljunk neki! (Videóval!)

Az Egy paradicsom élete című sorozatunk újabb részében a növényekre újabb kaland vár! A paradicsom kiültetése nem nehéz mutatvány, de van pár dolog, amit észben kell tartanunk!

Így lehet szép, virágos ablakpárkányod!

Itt a nyár, és kevés szebb látvány van a virágos ablakpárkányoknál. Nem minden virág, föld és láda alkalmas azonban arra, hogy ablakpárkányban tündököljön, úgyhogy végigvesszük, hogy mire érdemes odafigyelni, ha ilyesmiben gondolkozunk.

Egy paradicsom élete – 12. rész: Rekorder paradicsomok (Videóval!)

Rekorderek mindenben vannak, legyen szó emberi teljesítményről, a leggyorsabb állatról vagy a legtovább élő növényről. A paradicsomoknál sincs ez másképp, összeszedtük hát a legeket!