,,Magyarország nekem mindig anyaország volt” – interjú Botár Endrével

A ma már Csíkszeredához tartozó Csíktaplocán, Erdélyben született és élt egészen 1968-ig, majd a budapesti Nemzeti Színházban kezdte meg magyarországi pályafutását. Botár Endrével beszélgettünk nagy színészekről, hazaszeretetről, múltról és jelenről.

„Mindenki azt mondja, hogy a kecske igénytelen jószág, egy frászt!”

Tászler Melinda lovas szabadidomító és edző. Hosszú évekig kizárólag lovakkal dolgozott, nemrég azonban rájött, hogy bizony a kecskéknek is vannak rejtett tartalékaik, ha az ügyességi feladatok hibátlan kivitelezéséről van szó. Melinda célja a kecskékkel kapcsolatos tévhitek eloszlatása, illetve annak bebizonyítása, hogy a közvélekedéssel ellentétben nem buta, hanem nagyon is okos állatok ők.

,,Jó irányba halad az életem” – interjú Farkas Zsoltival

Farkas Zsolti az Ének iskolája című műsorban tűnt fel 2013-ban. Azóta Angliában él, mégpedig a Leeds-i Zeneakadémia friss, jazz-szakos diplomásaként. Oliver Wolf művésznéven a BBC és egy amerikai rádió is leadta a dalát – vele beszélgettünk.

„Ha bántják, akit szeretsz, akkor bekattanhat valami ősi ösztön” – interjú Deák Kristóffal és Nina Kovval

Deák Kristóf nevét szinte egyszerre ismerte meg az ország és a nagyvilág, amikor 2017-ben Mindenki című kisfilmje elnyerte a kategória legjobbjának járó Oscar-díjat. Ő azóta sem pihen, január hatodikán érkezik a mozikba első nagyjátékfilmje, Az unoka. Az unokázós csalásokból és az idősek társadalmi megítéléséből merítő produkcióról, a forgatókönyv ötletéről és az Oscar-nyomásról is kérdeztük interjúnkban őt és feleségét, Nina Kovot, aki egyben a film társírója is.

„Kiválasztott vagyok, amiért kijutottam a hajléktalanságból”

Legtöbbünknek egyetlen dobásunk van az életben, aztán kalap, kabát. Sokáig élt ebben a hitben interjúalanyunk is – aki tökéletesen érthető okokból az anonimitás biztonságába kíván burkolózni. De az utcán töltött kemény évek és a halál szorítása után, közel 60 évesen mégis megadatott neki egy második esély a boldogságra.