Miért könnyezünk a hagymától? És hogy lehet ezt megelőzni?

Miért könnyezünk a hagymától? Ezt a kérdés bizonyára sokan felteszik maguknak főzés közben, amit egyébként pont ezért a hátuk közepére kívánnak. Pedig a hagymaszeletelést nem igazán lehet megúszni, hiszen a magyar konyha egyik alapeleméről beszélünk, ami nélkül a legtöbb fogás elképzelhetetlen.

Így szépítsd meg a lakásodat kevés pénzből, nagy ötletekkel!

Egy szürke januári napon szétnéztem otthon, és azt mondtam: feldobom a lakásomat. Ki kell másznom ebből a kedvetlenségből, még ha nem is tudok sok pénzt szánni a projektre. Nagyon sokat bújtam az internetet, nem is eredménytelenül, most pedig megosztom veled a legjobb ötleteket.

Textilfehérítés: csak eltünteti, vagy kiveszi a foltokat a fehérítő?

Textilfehérítéshez manapság jóval több, fehérítésre alkalmas anyagból választhatunk az egykor szinte minden háztartásban alkalmazott hipónál.

Gazdálkodj okosan, azaz tárolj hatékonyan télen is!

Adott a hűtő és a spájz, mint általános raktározásra alkalmas helyek, de mindent lehet tökéletesíteni, így a téli tárolási módszert is.

Így mosd a takarót, hogy ne legyen “szekrény” szaga

A tél nem csupán a karácsonyról szól, hanem a bekuckózásról is a puha és meleg takaróba, ami menedéket nyújt a kinti fagyok elől. Az ember szinte már a gondolattól is érzi a bőrén az anyag bársonyos tapintását, a finom tisztaságillatról nem is beszélve. A valóság azonban könyörtelenül közbe szólhat, hiszen egy rosszul mosott takaró megkeményedhet, a helytelen tárolástól pedig visszataszító ‘szekrényszaga’ lehet.