Rhoda Scott Dés Lászlóval lép fel idén ősszel

Szeptember 11-én érkezik majd hazánkba a világhírű Rhoda Scott, hogy Dés Lászlóval együtt álljon majd színpadra a rajongók legnagyobb örömére.

Így alakultak ki a konditermek

Azt gondolhatnánk, hogy a konditerem a modern kor vívmánya, hiszen az ülőmunkák elterjedésével az embereknek igénye van arra, hogy megmozgassák testüket az egész napos ülés után. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk: a konditermek ugyanis már réges-rég megjelentek.

Szózattól a Himnuszig – A magyar kultúra napján nagyjainkra emlékezünk

1989. óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Ma azokról emlékezünk meg, akik kiemelték a magyar kultúrát a nemzetközi porondra, s méltán lehetünk rájuk büszkék.

Sou Fujimoto feloldja a határokat a természet és a Magyar Zene Háza között

Nem kevesebb, mint 167 pályaművet utasított maga mögé Sou Fujimoto világhírű építész víziója, melyben úgy látta maga előtt a Magyar Zene Házát, mint a Városligettel együtt élő és lüktető objektumot. Ettől a mai naptól pedig mi magunk is részeseivé válhatunk a kiállítással és zenei programokkal debütáló építészeti remekmű kulturális életének.

Ezért szól skót duda az amerikai tiszti temetéseken

A katonai, rendőri vagy tűzoltói erőket felsorakoztató amerikai mozikból vagy a tengerentúlról érkező híradásokból sokan tudjuk, hogy a skót duda elengedhetetlen kelléke az ilyen temetéseknek. De vajon miért?