Shakespeare, a filmrendező? Öt mozi, ami a drámaíró művein alapszik

A zseniális William Shakespeare műveit százféleképp feldolgozták már az évtizedek során, a filmvásznon is találkoztunk jobb és kevésbé jól sikerült adaptációkkal. Vannak azonban olyan filmek is, melyek első látásra nem tűnnek Shakespeare-feldolgozásoknak, pedig az íróik bizony az angol drámaíró műveiből vették az ihletet.

Együtt kezdtük – Új magyar vígjáték a láthatáron

Az Együtt kezdtük film teljes pompájában mutatja be a Balaton, és a fiatalkor szépségeit

55 éves Nicole Kidman, aki kilépett Tom Cruise árnyékából, s főnixként landolt a filmvásznon

Vörös démon, porcelánbaba, botox-szökevény – Nicole Kidmant sokféle módon jellemezték már negyed évszázados pályafutása alatt, egy dologban viszont mindenki egyetért: az ausztrál színésznő végtelenül tehetséges. Kidman a mai napon ünnepli 55. születésnapját, ennek örömére lássuk legemlékezetesebb alakításait.

Grace Kelly eltűnt milliói: mi történt a filmcsillagból lett hercegné mesés vagyonával?

Grace Kelly Hollywood, és egyben a világ legjobban fizetett színésznője volt, amikor hozzáment Rainier monacói herceghez. Becslések szerint vagyona 21 milliárd forintot tett ki, végrendeletében azonban csak egy szimbolikus összeg és egy viskó szerepelt. Vajon mi történhetett a dúsgazdag hercegné mesés vagyonával? A Grace Kelly eltűnt milliói c. dokumentumfilm igyekszik lerántani a leplet a legenda pénzügyi titkairól és karcsú hagyatékáról.

Könnyed, vidám strandolvasmányok: 2022 legjobb romantikus regényei

Bemutatjuk 2022 legjobb romantikus regényeit, melyek a kritikusok és az olvasók szerint is letehetetlen olvasmányok.