Barion Pixel Így nyaral a Keresztanyu álompárja, Gonda Kata és Kenderes Csaba – Coloré

Így nyaral a Keresztanyu álompárja, Gonda Kata és Kenderes Csaba

2022. 06. 21.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Mai interjúnkból kiderül, miért Horvátország a kedvenc úti célja a Keresztanyu sorozat álompárjának, Gonda Katának és Kenderes Csabának annak ellenére, hogy az ottani első közös nyaralásuk majdnem tragédiával végződött.

Coloré: Hogy tervezitek az idei nyarat?

Gonda Kata: Tökéletes az időzítésed (nevet), ugyanis éppen a mininyaralásunkat töltjük Horvátországban. Mivel sokat forgatunk nyáron, ezért úgy döntöttünk, hogy előtte kicsit elszökünk, és egy hétvégét külföldön töltünk.

Van olyan kedvenc desztinációtok, ahova rendszeresen visszajártok, vagy inkább mindig új helyeket fedeztek fel?

Nagyon szeretjük Horvátországot; általában ugyanoda járunk vissza, de szívesen túrázunk is, igyekszünk mindig új oldaláról felfedezni az országot. Horvátország egyébként a közelsége miatt is közel áll a szívünkhöz. Amikor már nagyon hiányoljuk a tengerpartot – és persze időnk engedi -, akkor autóba pattanunk, és levezetünk a tengerig. Ami pedig belföldöt illeti, itthon kedvelt úti célunk a Balaton – a szüleim minden évben ott töltik a nyarat, így amikor tehetjük, meglátogatjuk őket.

Tervezősek vagy spontának vagytok, ha utazásról van szó?

Bárhová megyünk, számomra mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy szépen kipakoljak, és otthonosabbá tegyem a szállásunkat. Ezt vehetjük akár rituálénak is. Egyébként tudatos nyaralók vagyunk, mindig megtervezzük, hogy mit szeretnénk megnézni, milyen éttermeket szeretnénk kipróbálni. Persze azért rugalmasan kezeljük a dolgokat, és akkor sem esünk kétségbe, ha mondjuk az időjárás miatt módosítanunk kell a terveinket.

Gonda Kata
Kép forrása: Gonda Kata

Jó is, hogy említetted a pakolást: van esetleg olyan kedvenc tárgyatok, ami nélkül nem tudtok elindulni vagy frusztráltak lesztek, ha kiderül, hogy otthon felejtettétek?

Ez nagyon jó kérdés. Ruhákon, kiegészítőkön nem problémázom, de a hajvasalóm és az aktuális olvasmányom hiánya azért fájna. (Nevet). Utóbbi különösen, mivel már az utazás előtt eltervezem, hogy milyen jó lesz majd olvasni a nyaraláson.

Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb nyaralásotok?

Az lényegében egy horrornyaralás volt. Még a kapcsolatunk elején (valójában innentől számítjuk a kapcsolatunkat) Horvátországban voltunk Csabival, Körte, a kiskutyám azonban felevett valamit a földről, vért hányt, így át kellett vinnünk őt egy nagyobb városba, hogy szakszerű ellátást kaphasson egy kisállatklinikán. Leginkább anyagi és érzelmi tortúraként jellemezném ezt a „kalandot”. Nagyon féltem, hogy Körte túléli-e, de szerencsére happy end lett a történet vége. Minket pedig összekovácsoltak nehézségek.

Inkább az aktív vagy a passzív pihenés hívei vagytok?

Kombináljuk a kettőt. Valamikor jól esik egész nap fürdőzni és a parton heverészni, de mindig találunk alkalmat a városnézésre is.

Arra még nem volt példa, hogy mondjuk egy hetet csak a strandon töltöttünk.

Olvasni vagy filmezni szoktatok a lustálkodós napokon?

Én imádok olvasni, illetve felállítottam magamnak egy olyan célkitűzést az idei évre, hogy kéthetente elolvasok egy könyvet. Ez nagy kihívás, mivel alapjáraton maximum 14 könyvet olvasok el évente, most pedig 24 a cél! Sorozatokat és filmeket külföldi nyaraláson nem igazán nézünk, a Balatonon már inkább.

Gonda Kata és Kenderes Csaba
Kép forrása: Gonda Kata

Most mit olvasol éppen?

Egy spirituális témájú könyvet: Bill Johnson: Megnyílt egek. Az írója egy amerikai pap, aki egészen modern megközelítésből ír a hitről és a vallásról, nagyon izgalmas. De egyébként mindenevő vagyok, szívesen olvasok pszichológiai könyveket és szépirodalmat.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi Péter, Csonka András, Sajgál Erika, Sydney van den Bosch, Tóth Janka, Iszak Eszti, Kamarás Norbi, Széphalmi Juliska, Szikra László, Dancs Annamari, Virág András, Danny Blue, Bruti, és Köllő Babett osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.  

Borítókép forrása: Gonda Kata