„Aludni itthon is tudok” – Virág Andrást a nyaralásról faggattuk

2022. 06. 27.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket kérdeztük arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Virág András, profi karatés, az Exatlon versenyzője Szarvasra, Olaszországba és Erdélybe készül, ősszel pedig Thaiföld a cél, ahol néhány éve nem mindennapi kalandokban volt része.

Coloré: Elutazol-e valahova idén nyáron?

Virág András: Külföldi és belföldi utazást is szeretnék, de túlságosan tervezni, szervezni nem tudok, mert nagyon sok vállalásom van: edzésekre járok és tartok, edzőtáborokat szervezek, hiszen felkészülési időszak van. Első körben Szarvast szeretném megmutatni a páromnak – személyes kötődésem van a városhoz, mert régebben ott edzőtáboroztam. Augusztusra szeretnék beiktatni egy hosszabb nyaralást, ha nem jön össze, akkor átcsúszhat szeptemberre vagy akár októberre is. Ez egy olaszországi út lesz, mert azt viszont a párom szeretné megmutatni nekem. Ő ugyanis félig olasz: a felmenői Szicíliából származnak, és az apukája családja Rómában él. Aztán szeretnék eljutni Erdélybe, Sepsiszentgyörgyre, ahol az edzőm él. Az első Karate Combat mérkőzésemre ott készültem fel, olyan, mintha hazamennék. Már nagyon „hazavágyom” és ők is várnak engem.

Virag Andras 1
A karate versenyző nemcsak a küzdősportot kedveli, hanem a vizet is / kép forrása: Virág András

Neked teljesen új lesz Olaszország?

Európában sokfelé, így Olaszországban is jártam már korábban néhányszor a versenyek miatt, de nem mondhatom, hogy mindent láttam. Az ilyen utazások ugyanis nem a kikapcsolódásról szólnak: látom a hotelt, ahol megszállok és a verseny helyszínét. A kettő közötti útvonal jut ilyenkor látványosságként, városnézésre, pláne pihenésre nem jut idő. Ilyen szempontból nagyon új lesz nekem Olaszország.

Az Exatlon című műsornak köszönhetően kétszer is jártál Dominikán. Vágysz vissza?

A verseny folyamán Dominikán sem igazán volt lehetőségünk szétnézni. Az első napokban tudtuk egy kis időt tölteni a tengerparton, aztán már kezdődött a forgatás. Attól kezdve nem is láttunk mást a pályákon és a szállásokon (eredmény szerint villa vagy a faház lehetett – a szerk.) kívül. A kikötőből pedig akkor láttunk egy kis részt, amikor a tengerparti pályán játszottunk, onnan hajóval mentünk tovább a vízparti pályára. Mindenképpen szeretnék visszamenni, hogy jobban felfedezhessem.

Van-e olyan kedvenc helyed, ahová szívesen és rendszeresen jársz vissza?

Eddig háromszor jártam Thaiföldön, és ha minden jól megy, akkor idén novemberben újra odautazunk a párommal, legalább két hétre.

Vannak bakancslistás helyeid?

Nagyon sok ilyen hely van, szívesen megnézném például Kambodzsát és Vietnámot, de elutaznék Amerikába is.

Sajnos nem tudom olyan gyorsan teljesíteni a már meglévők kipipálását, hogy utol érjem magamat, mert a lista mindig csak bővül

Mi az elsődleges szempont utazáskor?

A szállással kapcsolatban nekem nincsenek elvárásaim, nem teszem magasra a lécet. Thaiföldre például úgy mentem ki egyszer két hónapra, hogy nem volt szállásom, csak repülőjegyem. De az azért fontos, hogy kényelmes legyen az ágy.

Nyaralás során a sport is helyet kap az életedben?

Természetesen. Ilyenkor még hamarabb is szoktam kelni, mint általában, és van, hogy elmegyek futni a tengerparton. Ha nyaralok, próbálom a legtöbb időt ébren tölteni – az az elvem, hogy aludni itthon is tudok.

Virag Andras 2
Virág András számára Sepsiszentgyörgy a második otthon. Thailföldet pedig többször meghódította / kép forrása: Virág András

A karate mellett a nyári sportokat is szívesen kipróbálod?

Mindent is kipróbálok. (Nevet.) Ebből is van bakancslistám: bungee jumping, ejtőernyőzés… Én, mint küzdősportoló, aki konkrétan az életéért szokott küzdeni – hiszen az én sportágamban kiütésig megy a verseny –, majd én fogok megijedni a bungee jumpingtól? (Mosolyog.)

Melyik volt a legkalandosabb nyaralásod és miért? 

Egyik thaiföldi utam alkalmával rosszul pecsételték bele a vízumot az útlevelembe, aminek következtében az két hónap helyett csak egy hónapig volt érvényes, de erről sajnos nekem nem volt tudomásom. Amikor egy hónap elteltével egy másik hotelbe költöztem volna át, az új szálloda recepcióján jelezték: lejárt a vízumom. Egy hétig anélkül tartózkodtam ott, végül kint élő magyarok segítettek az ügyintézésben. Több tízezer forintba került, pedig a gyakorlatban ez mindössze a vízum egy tollvonással történő áthúzását és egy új pecsétet jelentett. Közben motoroztam odakint, amihez ugyancsak szükség lett volna erre az iratra, és ha megállított volna egy rendőr, nagy bajba kerültem volna. Ráadásul még el is estem a motorral, szétzúztam magam…

Hová költöznél legszívesebben, ha tehetnéd?

Mindenféleképpen valamilyen nyugisabb, vízparti vidékre, egy tengerpartra néző szép házba, sok fával a környéken – ezt nagyon el tudnám képzelni.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi Péter, Csonka András, Sajgál Erika, Sydney van den Bosch, Tóth Janka, Gonda Kata, Iszak Eszti, Kamarás Norbi, Széphalmi Juliska, Szikra László, Dancs Annamari, Danny Blue, Bruti és Köllő Babett osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.  

Borítókép forrása: Virág András saját fotója