Barion Pixel Danny Blue: „Felejthetetlen élmény volt, amikor 11 nap alatt 7 országban jártam” – Coloré

Danny Blue: „Felejthetetlen élmény volt, amikor 11 nap alatt 7 országban jártam”

2022. 06. 28.

Sztárok vakáción című sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Mai interjúnkból kiderül, melyik országba tér vissza szívesen időről időre Danny Blue mentalista, aki emellett arról is mesélt, milyen kalandokba keveredett Kubában és elárulta azt is, hol tudná elképzelni magát hosszú távon.

Coloré.hu: Hogy tervezed idén a nyarat? 

Danny Blue: Tervben van egy görögországi vitorlázás, és Olaszországot is célba vettem – több külföldi utazást is tervezek idén. Emellett Magyarországon belül is szeretnék felfedezőutakra indulni hétvégenként. Szeretek jönni-menni. 

Miért pont Olaszország és Görögország lettek az idei befutók?

Olaszországba már régóta el szerettem volna menni, a vitorlázás pedig majdnem minden nyáron jelen van az életemben; most a görög szigetek kerülnek sorra, mert arrafelé még nem jártunk. 

Danny Blue, sztárok, vakáción
A mentalista rendszeresen visszajár a Comói-tóhozKép forrása: Danny Blue

Van-e olyan kedvenc desztinációd, ahova rendszeresen visszajársz? 

Igen, a Comói-tóhoz rendeszeresen visszalátogatok, mert szerintem gyönyörű, sok mindent lehet csinálni, emellett nagyon kellemes életérzést szívhat magába az ember. Ezek miatt nagyon szeretem ezt a helyet. 

Jellemző ilyenkor, hogy elvarázsolod a mutatványaiddal turistatársaidat, vagy inkább tartózkodsz a „munkától” a nyaraláson? 

Ha olyan helyzet adódik, akkor természetesen nem marad ki ez sem, de alapvetően nyaralni és kikapcsolódni megyek. Az én műfajom úgyis inkább zárt térben érvényesül igazán, nem titok, hogy szeretem megadni a módját a fellépéseknek

Van-e olyasmi, amit mindig magaddal viszel, ami nélkül nem indulsz útnak? 

Igen, a fejhallgatóm. Egyrészt mert az utazás kényelmesebb így, nem fáraszt le annyira a repülő zaja, másrészt praktikus is, ha esetleg a szomszéd szobában zsivaj van, nem érint annyira: a fülessel nyugodtan ki tudok kapcsolódni. 

Egy veled készült, korábbi interjúnkban említetted, hogy a koronavírus alatt elkezdtél kirándulni a barátaiddal, kedveled a via ferratákat. Most, hogy visszazökkentünk már a rendes kerékvágásba, megmaradt ez a szenvedély? Melyik hegy meghódítására törekszel az elkövetkezendőkben? 

Igyekszem megtartani, noha kevesebb időm van rá jelenleg. Április végén, május elején tervben volt, hogy megmászom a szlovén Triglavot, de akkor még nagyon havas volt a vidék, így elmaradt. Ezt mindenképp szeretném majd pótolni a közeljövőben. 

Danny Blue, sztárok, vakáción
Danny a koronavírus-járvány alatt kedvelte meg a via ferratákatKép forrása: Danny Blue

Mi az elsődleges szempont utazáskor? A helyi látnivalókat keresed fel szívesen, esetleg a gasztronómia vonz, vagy inkább a helyiekkel ismerkedsz?

Szeretem ezt valamilyen módon vegyíteni, hogy mindegyikre legyen idő, lehetőség. Őszintén szólva, amikor odaérek, általában gyalog végigmászkálom a várost, de onnantól fogva, hogy képben vagyok, a helyiekkel való ismerkedésre fókuszálok. Túravezetőt nem szeretek fogadni, mert jobban szeretem egyedül felfedezni az országot és a kultúrát a saját tapasztalataimon keresztül. 

Felkészülsz egy-egy utazás előtt? Utánaolvasol annak, hova érdemes menni és miért? 

Teljesen változó, attól függ, kik az útitársaim, s hogy ők mennyire felkészültek. Előfordult, hogy órára pontosan megterveztem, mikor mit fogok-fogunk csinálni, de nem vagyok kontrollmániás, szívesen átengedem a tervezést, szervezést másnak, ha úgy adódik. 

Melyik volt a legemlékezetesebb/legkalandosabb nyaralásod? 

Volt egy emlékezetes utazássorozatom, amikor tizenegy nap alatt hét országban jártam, felejthetetlen élményekkel értem haza. A repülőjegyeket mindig csak odaútra vettem, és a csaknem két hét alatt jártam a Közel-Keleten, Portugáliában, Miamiban… Az egy felejthetetlen kaland volt. Spontán szerettem volna lenni, azt hiszem, sikerült. 

A legkalandosabb eset pedig Kubához köthető: egy furcsa külvárosba érkeztem, és nem is tudtam, hogyan kellene onnan visszatalálni a központba, ráadásul éjszaka volt. Egy helyi fiú végül irányba állított, és neki köszönhetően felszálltam egy városi buszra, de furán méregettek a helyiek, valószínűleg nem nagyon láttak még arrafelé fehér embert. Szerencsére nem lett gond, megúsztam, de nem mondanám, hogy biztonságban éreztem magam. 

Inkább az aktív vagy a passzív pihenés híve vagy? 

Abszolút az aktív, szeretek kirándulni, túrázni. Ritka, amikor több napig henyélek egy strandon. Egy nap persze rendben van, de hosszú távon nem tudom elképzelni az ilyesfajta nyaralást, nem az én stílusom. 

Vannak-e bakancslistás helyeid? 

Dél-Amerika és Afrika még kimaradtak az eddigiekből, így erre a két helyre mindenképp szeretnék egyszer ellátogatni. 

Szeretném bejárni a lehető legtöbb helyet, amit csak lehet.

Dél-Amerikában szívesen megnézném az Amazonas mentét, például Brazíliát, Kolumbiát, vonzanak az esőerdők.

Hol élnél legszívesebben? 

Los Angelesben. Akárhányszor ott voltam, a jó idő, friss fuvallat és a kellemes meleg mindig kikapcsolt, ellazított, ezért ott tudnám magam leginkább elképzelni hosszú távon. Emellett nagyjából minden elérhető egy óra alatt: a hegy, az óceán, a város. Kell ennél több? 

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi PéterCsonka András, Sajgál ErikaSydney van den BoschTóth JankaGonda Kata, Iszak EsztiKamarás Norbi, Széphalmi Juliska, Köllő Babett, Szikra László, Dancs Annamari, Virág András és Bruti osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.  

Ez is érdekelhet: Danny Blue mindig újabb és újabb kihívásokat keres, hogy bebizonyítsa: többre vagyunk képesek, mint gondolnánk és néha a lehetetlennek tűnő dolgok is lehetségesek. Magyarország legismertebb mentalistájával kulisszatitkokról, példaképekről, sztárokról és hegymászásról is beszélgettünk korábbi interjúnkban.

Borítókép forrása: Danny Blue