Barion Pixel Szikra László: „Én egy Mr. Bean típus vagyok, velem mindig történik valami nagyon vicces” – Coloré

Szikra László: „Én egy Mr. Bean típus vagyok, velem mindig történik valami nagyon vicces”

2022. 06. 25.

Sztárok vakáción c. sorozatunkban hazai színészeket, műsorvezetőket, humoristákat és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek az idei nyaralásra. Szikra László humorista imádja az extrém sportokat, ezért az úti cél kiválasztásánál a víz és/vagy a hó mindig fontos szempont. Az álma pedig egy ketreces merülés nagy fehér cápák társaságában Dél-Afrika vagy Ausztrália partjainál.

Coloré: Hogy telik majd az idei nyár?

Szikra László: Sok-sok munkával, és nagyon kevés pihenéssel. Hála istennek az egész nyaram be van táblázva fellépésekkel, amelyeken nevettetek egész nyáron. Kifejezetten pihenésre ilyenkor nincs idő, maximum arra, hogy – mivel járom az országot –, összekötöm a kellemest a hasznossal, és beiktatok egy-két napos „villámnyaralásokat”: ha már úgyis az adott környéken járok, akkor megnézünk ezt-azt. Egyébként nekem a fellépések is egyfajta felüdülést jelentenek, mert

a nevetés, a taps, az, hogy vidámságot viszek az embereknek, ugyanúgy feltöltenek, mintha egy tengerparton pihentem volna egy finom, hűsítő koktél mellett.

Főleg, ha a koktélt egy finom jéghideg sör helyettesíti.

Szikra László
Kép forrása: Szikra László

Van-e olyan kedvenc desztinációja, ahova rendszeresen visszajár?

Természetesen vonzanak az új helyek is, de vannak olyan tájegységek, amelyekre nagyon szeretek visszajárni. Ilyen például a Balaton, a Dunakanyar, a Tisza-tó vagy a Mátra, és még sokáig sorolhatnám, hova látogatok el évente akár több alkalommal is.

Mi az elsődleges szempont utazáskor?

A látnivalók, a gasztronómia és a kultúra nagyon fontos, ugyanis szeretek új élményekkel gazdagodni, új ételeket, italokat megkóstolni, megnézni helyi nevezetességeket, beszélgetni emberekkel. Imádom a vizet és a havat, ezért a vízi és téli sportok mindig fontos szerepet játszanak egy-egy desztináció kiválasztásánál.

Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb vagy legkalandosabb nyaralása?

A helyszín Balatonfüred: ott próbáltam meg életemben először a vízisíelni, ami inkább beleillett egy burleszk filmbe, mint egy sportműsorba. (Egyébként még műsor is született belőle!)

Szerencsére én eleve egy Mr. Bean típus vagyok, vagyis velem mindig történik valami nagyon vicces. Ez abból is fakadhat, hogy imádom az extrém sportokat úgy, hogy nem mindegyikben vagyok túl ügyes,

de az adrenalin mindenért kárpótol, mert szeretem feszegetni a határaimat. Azt szoktam mondani, hogy én csak négy dologtól félek az életben, és mind a négy „A” betűvel kezdődik: Asszony, anyós, anyám, APEH.

Ezek alapján egyértelmű, hogy az aktív pihenés híve…

Igen. Én Nem tudok 10 percnél tovább egy helyben feküdni, pihenni, mindig mehetnékem van. Fürdeni, sétálni, sportolni, túrázni, enni, inni mindegy hová, minek, csak menjünk. Meg is kapom időnként, hogy: „Laci, téged tutira futva csináltak.”

Szikra László humorista
Majdnem nyaralás / Kép forrása: Szikra László

Mivel tölti a szabadidejét?

Bár nagyon szeretek olvasni, és jó filmeket nézni, de idő hiányában nagyon keveset hódolhatok ezeknek a szenvedélyeimnek. Ezért a szabadidőmben a jó könyveket felváltotta a kisfiammal való játék, a jó filmeket pedig a mozgás és a sport öröme.

Vannak-e olyan bakancslistás helyek, ahová egyszer mindenképpen szeretne eljutni?

Amit nagyon szeretnék legalább egyszer az életben átélni, az egy ketreces merülés nagy fehér cápák társaságában Dél-Afrika vagy Ausztrália partjainál. Eleve imádom a vizet, a tengert, az óceánt, a cápákat pedig mindig is csodáltam a maguk tökéletessége miatt.

Hol élne legszívesebben?

Itthon, Magyarországon. Szeretek itt élni, ide köt minden, a család, a barátok, a gasztronómia, a nyelvünk szépsége. Bár szívesen utazok, és nézek meg sok-sok helyet külföldön, de egy-két hétnél tovább nem bírom ki sehol, és addigra már olyan erős honvágy uralkodik el rajtam, hogy alig várom a hazaindulás pillanatát.

Nekem a magyar konyha a legfinomabb, a magyar pálinka a legzamatosabb, és a magyar nyelv a legcsodásabb a világon!

Sztárok vakáción c. sorozatunkban még Aranyosi PéterCsonka András, Sydney van den BoschTóth JankaGonda KataKamarás Norbi, Iszak Eszti, Sajgál ErikaSzéphalmi Juliska, Dancs Annamari, Virág András, Danny Blue, Bruti és Köllő Babett osztotta meg velünk nyári terveit és korábbi utazási élményeit.