Barion Pixel 100 recept, hogy 100 évig élj – Dan Buettner: A hosszú élet ízei – Coloré

100 recept, hogy 100 évig élj – Dan Buettner: A hosszú élet ízei

2024. 05. 20.

Ez a szakácskönyv azoknak íródott, akik a konyhában szeretnének ráérezni a hosszú élet ízére. Izgalmas, mégis könnyen elkészíthető ételeket tálal az olvasó elé a szerző, amelyek segítségével megerősíthetjük az immunrendszerünket, és akár meghosszabbíthatjuk az életünket, miközben a mi konyhánkba is beköltözhet a főzés felhőtlen öröme.

Földünk Kék Zónáiban élnek a világon a leghosszabban az emberek. Már írtunk arról, hogy Dan Buettner, az amerikai National Geographic szerzője és munkatársai felkeresték ezt az öt zónát, hogy utánajárjanak a hosszú élet titkainak. Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken kutatták az egészséges öregedés rejtélyeit, amelyek egyik kulcsát a konyhában találták meg.

A nem mindennapi szakácskönyv segítségével kicsit mi el elrepülhetünk ezekbe a világokba, és olyan ételekkel ismerkedhetünk meg, mint például a szardíniai zöldfűszeres-lencsés minestrone, az ikariai hosszú élet raguja vagy a nicoyai babos-rizses gallo pinto. Izgalmas, mégis könnyen elkészíthető ételeket tálal az olvasó elé a szerző, amelyek segítségével megerősíthetjük az immunrendszerünket, és akár meghosszabbíthatjuk az életünket, miközben a mi konyhánkba is beköltözhet a főzés felhőtlen öröme.

A hosszú élet ízei
Kép forrása: Libri.hu


Dan Buettner könyvei az On the Spot alkotóit is megihlették. „Hiába jártunk a Föld több mint 100 országában, a Kék Zónákban filmezve egy teljesen új világ tárult fel előttünk. Egy egészségesebb, egyszerűbb és hosszabb élet lehetősége. A hosszú élet titkai után kutatva a Kék Zónákban mi is végigkóstolhattuk 100 éves szereplőink legegészségesebb ételeit, és evés közben láttuk az arcukon, hogy még most is élvezik az ízeket és az életet. Narancsot, citromot és olivát szüreteltünk velük, kecskét és tehenet fejtünk együtt, és volt olyan 100 éves, aki levitt a borospincéjébe. Szardíniától Japánig mindannyian esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik – mondta Cseke Eszter és S. Takács András.

Forrás: Libri.hu