Dan Buettner: A hosszú élet titkai – Kék Zónák, ahol az emberek a legtovább élnek

A hosszú, egészséges élethez szerencse, jó gének, de legfőképp jó szokások kellenek. A megfelelő életvitellel és étrenddel akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatjuk életünket. De vajon miért öt, jól körülhatárolható helyszínen él a legtöbb százévesnél idősebb ember a világon?

Dan Buettner, az amerikai National Geographic szerzője és munkatársai felkeresték Földünk Kék Zónáit, hogy utánajárjanak a hosszú élet titkainak.

Costa Ricán, Szardínián, a japán Okinava-szigeteken, a kaliforniai Loma Lindában és egy apró görög szigeten, Ikarián tett látogatásai során Buettner felismerte, hogy néhány egyszerű, de hathatós szokás kialakítása megteremtheti egy hosszabb és egészségesebb élet lehetőségét.
Hogyan élik meg a családi-baráti kapcsolataikat? Mivel táplálkoznak? Hogyan kezelik a stresszt? Dan Buettner boldog, idős emberek életszemléletét osztja meg az olvasókkal, miközben életvitel-tanácsaival minket is ösztönöz a változtatásra.

A Hosszu Elet Titkai Konyv
Kép forrása: Líra.hu

A kötet Cseke Esztert és S. Takács Andrást is megihlette: „Ezzel a könyvvel a kezünkben indultunk útnak, hogy feltérképezzük a hosszú élet varázslatos oázisait Szardíniától Costa Ricáig – ez lett az On the Spot tizedik évada” – nyilatkozták az alkotók, hozzátéve, hogy „bár a hosszú élet titkait mindenkinek saját magának kell megtalálnia, Dan Buettner a munka nagy részét elvégezte”.

A sorozat egyébként a Telekom saját streaming platformján, a Telekom TV GO-n debütált novemberben, a műsor előzetese itt tekinthető meg:

Forrás: Líra.hu

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hihetetlen! Megszületett Nick Jonas és Priyanka Chopra első közös gyermeke