Barion Pixel Elvistől a Gangna Style-ig: Így változtak a táncstílusok az ’50-es évektől napjainkig – VIDEÓ – Coloré

Elvistől a Gangna Style-ig: Így változtak a táncstílusok az ’50-es évektől napjainkig – VIDEÓ

2024. 05. 09.

Nagyot alakítanak a Ricardo Walker’s Crew táncosai a hatperces videóban: a hét évtizedet felölelő klipben nemcsak a táncstílusok változását mutatják be elképesztően profi koreográfiával, hanem egyszersmind a zene és divat alakulásának is szemtanúi lehetünk. Nosztalgiavonatra felszállni!

Látványos és egyben szórakoztató időutazásban lehet része annak, aki rákattint a Ricardo Walker’s Crew videójára, amelyben öt profi táncos mutatja be a táncstílusok változását az ’50-es évektől napjainkig.

A klip eleje a Singing in the Rainnel (Ének az esőben) a régi fekete-fehér filmek hangulatát idézi, aztán jönnek a jóval bulisabb ’60-as, ’70-es évek, többek közt Elvisszel és John Travoltával, majd rádöbbenünk, hogy a ’80-as és ’90-es éveknek nemcsak a zenei életét határozta meg Michael Jackson, hanem a táncot is, hiszen egyedi mozgását az egész világ utánozni próbálta.

táncstílusok
Kép forrása: YouTube

A táncos srácok lubickolnak a 2010-es évek zenéiben, jóval több dalt választottak ebből az évtizedből, mint az előzőekből, mi pedig el sem akarjuk hinni, hogy a Gangnam Style idén már tíz éves, és a Despacito is betölti nemsokára az ötöt. A videó már csak azért is zseniális, mert amellett, hogy timelapse-szerűen bemutatja a táncstílusok változását, egyszersmind a zene és divat alakulását is nyomon követi.

A videó közel 77 millió megtekintésnél jár a YouTube-on, sikerének titka valószínűleg abban rejlik, hogy mindenki megtalálja benne a saját fiatalkorának és bulizós időszakának zenéit és partihangulatát, miközben szörnyülködve szórakozhatunk a ’80-’90-es évek borzalmas outfitjein, amit bizony mindannyian menőnek gondoltunk annak idején.