Barion Pixel Te tudod, mely hírességek gyermeke látható a képeken? Teszteld tudásod a Coloré nepo baby kvízével! – Coloré

Te tudod, mely hírességek gyermeke látható a képeken? Teszteld tudásod a Coloré nepo baby kvízével!

2024. 04. 22.

Vajon mennyire „érvényes” egyesek színész- vagy épp modellkarrierje, ha ismert, szakmabeli szüleik révén már beleszülettek a gazdagságba és népszerűségbe? Az utóbbi hónapokban ismét fellángolt nepo baby vita középpontjában ez a kérdés áll.

Nepo baby, régi kifejezés, új köntösben. Azt biztos tudod, hogy Miley Cyrus, Kate Hudson és a friss Oscar-díjas Jamie Lee Curtis híres szülők gyermeke, és talán kevésbé ismert tény, de Jennifer Aniston, George Clooney és Gwyneth Paltrow szülei is szakmabeliek. Mégis, a fenti neveket hallva fel sem merült benned, hogy sikereiket anyunak és apunak köszönhetik. Másokban viszont igen, főleg Hollywood fiatalabb generációját tekintve, ezért is forró téma mostanában a nepotism vagy nepo baby-k létjogosultsága. De miről is beszélünk?

A nepo baby kifejezés eleje a nepotism (nepotizmus) szóra utal, ami a rokonok és családtagok irányában megnyilatkozó pozitív megkülönböztetést takarja. Nepotizmus az, ha egy cégvezető a fiát teszi meg utódjának, holott vannak nála sokkal rátermettebb jelöltek is, de úgy gondolja, a vér kötelezi. Gyakran felüti a fejét a nepotizmus politikai és üzleti körökben, és nepotizmust emlegetnek mostanában sokszor Hollywood kapcsán is, ahol mindig is jellemző volt, hogy sok sztár gyermeke tör a szüleihez hasonló babérokra. Sokan pedig nehezteléssel gondolnak rájuk és igazságtalanságot kiáltanak, mondván, ezeknek az embereknek könnyebb dolguk volt bejutni a rivaldafénybe, hiszen nem kellett vért izzadva meghallgatásokra járni, vagy pincérkedni, miközben arra vártak, hogy felfedezzék őket.

De vajon igazuk van a kételkedőknek? Melyik szülőt hibáztathatjuk azért, hogy ott segíti gyermeke útját, ahol csak tudja? (Más kérdés, ha mások hátrányt szenvednek amiatt, mert apu odaszólt egy castingra, hogy a lányát válogassák be inkább). Mennyire biztos, hogy a híres anyák és apák gyermekei nem tehetségük és kitartásuk révén jutottak el odáig, ahol most vannak, hanem szüleik hátszelével? Naphosszat vitatkozhatnánk ezen a témán, helyette azonban nézzük meg, hogy melyik színésznek, modellnek vagy énekesnek kik a szülei?

0 /eletmod/sztarok/nepo-baby-kviz-hiresseg/