Barion Pixel Ady vagy Azahriah? Pilinszky vagy Punnany Massif? Teszteld tudásod a költészet napi kvízünkkel! – Coloré

Ady vagy Azahriah? Pilinszky vagy Punnany Massif? Teszteld tudásod a költészet napi kvízünkkel!

2024. 04. 11.

Otthon vagy a magyar költészetben, netán a hazai rapszcéna dalait fújod kívülről? Esetleg mindkettő igaz rád? Teszteld tudásod a magyar költészet napja alkalmával készült kvízünkkel!

Lassan hatvan éve április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját, akinek verseit Hobótól elkezdve a Kalákán át Harcsa Veronikáig sokan feldolgozták már. De sok más költőnk művét is megzenésítették az évek során, elég, ha csak a nagysikerű Red Bull Pilvaker rendezvényekre gondolunk, amelyek segítettek abban, hogy az új köntösbe öltöztetett alkotásokra ne holmi poros régiségekként tekintsen a fiatalabb generáció.

Emellett aki otthon van a rap műfajában és odafigyel a szövegekre, azok mondanivalójára, a szóképeikre, az tudja, hogy a rapperek sokszor modern kori költők is, és ezt egyszerűen be lehet bizonyítani annak, aki kételkedne. A költészet napja alkalmából hoztunk egy kvízt, melyben a feladat egyszerű: a képen látott idézetről el kell dönteni, hogy egykori költőink egyikétől vagy mai rappertől származik-e.

Ha szereted a kvízeket, további fejtörőinket itt találod.