Barion Pixel Így dekoráld az otthonod, ha a tél szülöttje vagy! – Coloré

Így dekoráld az otthonod, ha a tél szülöttje vagy!

2022. 01. 04.

A most következő három csillagjegy szülöttjeit csupán az köti össze, hogy mindegyikük a hideg téli hónapokban látta meg a napvilágot. Azonban személyiségük a lehető legkülönbözőbb, és ennélfogva otthonaikban is más-más dolgok élveznek prioritást.

Nyilas – Amerre megy, ott van az otthon

Az örökmozgó nyilas számára az otthon az a hely, ahova két kaland között megpihenni jár. Ennélfogva nincs szüksége hatalmas terekre, sokkal inkább egy apró, ámde annál barátságosabb zug szolgálhat számára ideális otthonként – pláne, ha magával viheti a világ bármely pontjára! Egy stílusosan berendezett lakóautó, vagy egy régi iskolabuszból átalakított miniház lehet álmai netovábbja, mely egyszerre kompakt és tele van kreatív megoldásokkal. Bármilyen apró otthonról legyen is szó, biztos talál benne helyet az utazási során összegyűjtött képek és emléktárgyak számára.

mobilház
Ez a mobilház bárhova követi nyilas tulajdonosát / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Bak – A szervezettség mestere

Míg legtöbben pihenésre és a munkától való eltávolodásra használják otthonukat, a bak szülötteinek lakóhelye leginkább egy home office-ra hasonlít: rendezett és átlátható, ahol mindennek megvan a pontos helye. A feleslegesnek vélt porfogók és dekorációk mennyisége minimális, azonban rajong minden olyan dologért, ami segíti őt élete szervezésében. Így a bakok otthonából biztos nem hiányozhat egy jól látható helyen elhelyezett családi szervezőfal, és előszeretettel vetik majd be a telefonok és kütyük töltőinek rendszerezésére szolgáló kreatív megoldásokat is.

home office
Rend és szervezettség: ez a bak otthonának két fő ismérve / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Vízöntő – Az öko-barát otthon

A vízöntő otthonának különleges és egyedi atmoszférája nemcsak rendkívüli egyéniségének, hanem a végletekig környezettudatos életszemléletének is köszönhető. Hiszen még véletlenül sem vinne haza olcsó tömegtermékeket, azonban szíves örömest vásárol bolhapiacokon és lehel új életet régi bútordarabokba. Az újonnan vásárolt termékeknél pedig alapfeltétel, hogy azok fenntartható forrásból származzanak és megfeleljenek a zero waste elveinek – még akkor is, ha csak a vécépapírról van szó. Otthonába belépve leginkább egy hippi birodalomban érezhetjük magunkat, ahol egyetlen bútorhoz sem tapadhat ártatlan állatok vére, azonban tele van egyedi és színpompás kézműves darabokkal, valamint zölden burjánzó szobanövényekkel.

öko-barát fördőszoba
Ebben az öko-barát fürdőszobában bármelyik vízöntő ellubickolna / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Te így dekoráld az otthonod, ha a nyár, vagy az ősz szülöttje vagy!

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix