Barion Pixel Alternatív vécépapírok, ha újra jön az armageddon – Coloré

Alternatív vécépapírok, ha újra jön az armageddon

2021. 03. 11.

A vécépapírt 2020-ig pironkodva tettük ki a kasszaszalagra, a koronavírus-járvány hatására azonban az egyik legnagyobb eszmei értékkel bíró tárgyunkká vált, mellyel büszkén feszítünk – már ha nem rabolták még le előttünk a teljes készletet. De pánikra semmi ok: talán ezzel akart üzenni a természet, hogy itt az ideje új alternatívákra váltani.

100% bambuszból

Már a játékos, színes, mintás és nem mellesleg újrahasznosított papírból előállított csomagolás is sejteti, hogy a benne megbúvó vécépapír sem lesz szokványos. Habár ránézésre nem sokban különbözik hagyományos társától, viszont egyetlen fát sem kellett kivágni a 100%-ban bambuszból készült törlőkendő előállításához. Ráadásul mentes mindennemű színezéktől, illatanyagtól és BPA-tól.

Újrahasznosítható textil kendők

Igen. Pont úgy használatos, ahogy gondolod: dolgod végeztével megfogsz egy darabot ebből a pihe-puha, organikus pamut flanell kendőből, törlés és mosás. Az biztos, hogy hatalmas nyitottságot és eltökéltséget igény ez a szélsőséges megoldás a család minden tagjától, azonban egy óriási lépés a teljes zero waste életmód felé.

Tipp: ha a vendégeidet nem akarod sokkolni, számukra készíts ki például a fent említett bambusz változatból.

Frissítő tusolás az alsó fertálynak

Ezzel az apró kiegészítővel barkácsolás és vízvezeték szerelés nélkül válhat hagyományos vécékagylónk egyben bidévé. Az állítható vízhőmérséklet és nyomásszintjének szabályozása fokozza komfortézetünket, választható színkombinációi, illetve fém vagy bambusz gombjai pedig a helyiségünk stílusához igazíthatóak.

Borítókép forrása: unsplash.com