Barion Pixel 5 perces recept: kedvenc narancsos kelbimbóm – Coloré

5 perces recept: kedvenc narancsos kelbimbóm

2024. 02. 10.

A kedvenc ételeinket sokszor a kényszer szüli, amikor tetemes teendőink között gyorsan össze kéne dobni valamit ebédet – ha más nincs, akkor a kamrában régóta sorára váró kelbimbóból. Ilyenkor pedig olyan rejtett kreativitás képes felbukkanni elménk mélyéről, amellyel még ebből a népszerűtlen zöldségből is mennyei étket rittyentünk.

Van, amikor tényleg alig pár percünk van összedobni egy finom, egészséges és laktató ebédet. Íme az egyik kedvenc receptem az ilyen pillanatokra.

Narancsos kelbimbó recept:

A friss, vagy kiolvasztott kelbimbókat félbevágjuk, és némi víz társaságában 200 fokos sütőben, légkeveréses funkción megpárolunk. Amikor már puha a kelbimbó, közé borítjuk a lecsepegtetett babot, vagy csicseriborsót – ki mit szeret (én személy szerint inkább egy jó vörös babra voksolok).

Mindezt megszórjuk apróra tört dióval, sózzuk, és némi olajban átforgatva az egészet visszatesszük a sütőbe, hogy egy leheletnyit megpiruljon. Majd az így elkészült, és tálalt elegyünkhöz hozzáadjuk az étel szívét-lelkét: a felkockázott, friss és lédús narancsot.

Hozzáteszem, tovább tartott leírni, mint elkészíteni…

Napijo Recept Narancs Kelbimbo 1 1
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

További hasonlóan egyszerű, „5 perces receptek” lejjebb olvashatók: