Barion Pixel Ez a kreatív lakberendezési ötlet szuper szervezetté varázsolja a családodat! – Coloré

Ez a kreatív lakberendezési ötlet szuper szervezetté varázsolja a családodat!

2021. 07. 15.

Ha már megint elfelejtettél elmenni a gyerekért az edzésre, vagy újra meg újra vérre menő vita folyik az utódok között arról, hogy a héten ki a mosogatásfelelős, ne a szökésedet tervezd. Előbb adj egy esélyt ennek a kreatív családi szervezőfalnak, és magatokra sem ismersz majd!

Mi kerüljön a falra?

Ami nem hiányozhat egy valamire való szervezőfalról, az egy jól átlátható naptár. Nem kell túlbonyolítani a dolgot: egyszerűen nyomtassunk 12 darab egyforma naptárat, amire kézzel felírhatjuk az adott hónap nevét és beszámozhatjuk a napokat. De ha ennél kicsit több kreativitásra vágyunk, jöhet a megunhatatlan krétatábla, vagy akár egy előre legyártott, átlátszó plexi táblára is beruházhatunk.

Ezekből következik, hogy íróeszközökre is szükségünk lesz! Egy darab tollat könnyedén hozzárögzíthetünk táblánkhoz egy madzaggal, de ha esetleg szívesen használnák többféle színt, akkor jó ha van egy tárolóedény.

Lakberendezes Csaladi Szervezo Fal 1
Forrás: instagram/@sunnycirclestudio

Leveleknek, csekkeknek, ilyen-olyan iskolai vagy munkahelyi papíroknak a legjobb tárolóalkalmatosság egy – vagy több – mutatós fali box. Ez lehet egy többrekeszes, fémrácsos darab, de ha nem vagyunk nagy papírhalmozók, egyetlen levéltartó is bőven elég lesz.

Ha szeretünk kis üzeneteket hagyni, jó szolgálatot tesz majd egy jegyzettömb. De lépjünk ki a post-it árnyékából és inkább szerezzünk egy stílusos, falra szerelhető, görgős jegyzettömböt, és már készülhet is a bevásárlólista.

Majd engedjük el a képzeletünket és dekoráljuk ki néhány motiváló idézettel, vicces felirattal, családi fotóval.

Már csak helyet kell találnunk neki

Ahány család, annyiféle otthon, így csak rajtunk múlik, hogy hol találjuk meg a legjobb helyet újdonsült szervezőegységünknek. Sokan az előszobára voksolnak, ami kézenfekvőnek tűnik: így a reggeli indulás előtt még egyszer mindenki lecsekkolhatja a napi teendőjét. Viszont ha a lakás egy forgalmasabb pontján, például a konyhában, ebédlőben vagy nappaliban alakítjuk ki, többé senki sem takarózhat azzal: „Nekem kellett volna levinnem a szemetet? Elfelejtettem…”

Lakberendezes Csaladi Szervezo Fal 2
Forrás: instagram/@homemadehuppy