Barion Pixel Négyük közül kerülhet ki az új James Bond? – Coloré

Négyük közül kerülhet ki az új James Bond?

2023. 01. 09.

Daniel Craig tavaly előtt a Nincs idő meghalnival szögre akasztotta az öltönyt és a pisztolyt, de már jóval utolsó alakítása előtt megindultak a találgatások, hogy ki lesz a következő James Bond. Egyesek Henry Cavillt szeretnék látni a szerepben, mások Idris Elbára voksolnak, és más esélyesek is versenyben lehetnek a producereknél – de vajon ki lesz a befutó?

Ugyan sokak szerint a 2020 októberében elhunyt Sean Connerynél jobb James Bond nem volt és nem is lesz, a franchise már hatvan éve virágzik, és esze ágában sincs lezárulni. Eddig összesen heten öltötték magukra a karaktert, Connery-t David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan majd pedig Daniel Craig követték a szuperkém szerepében. A legutolsó, sokszor elhalasztott, a sorban huszonötödik Bond-mozi a Nincs idő meghalni volt, és már a forgatás során tudni lehetett, hogy ez lesz Craig záróakkordja ebben a szerepben. Annyit már tudunk, hogy a Bond-franchise producerei, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson egy fiatalabb, harmincas éveiben színészt keresnek majd a szerepre, hiszen az elköteleződés legalább tíz-tizenöt évre szól, és nem szeretnének az utolsó filmjeiben egy ötvenes-hatvanas kémet látni a képernyőn. Maga Ian Fleming író, a karakter megalkotója is így jellemezte a 007-es ügynök címét viselő James Bondot: egy magas, sportos és jóképű. Ezek mellett már hagyomány, hogy csak brit színész alakíthatja Bondot (így rejtély, hogy az ausztrál George Lazenby hogy kapta meg annak idején a szerepet), de ez sem szűkíti le sokkal jobban a kört. A végleges döntés továbbra sem született meg, és tavaly júniusban Broccoli azt nyilatkozta, hogy még legalább két évig nem kezdik el forgatni az új Bond-mozit.

 Még nincs forgatókönyv és nem is tudunk előrukkolni eggyel, amíg ki nem találtuk az új megközelítést, hiszen ez Bond újraértelmezése lesz. Újraértelmezzük, ki is ő és ez időt vesz igénybe.

– indokolta meg.

Mostanság elég sok pletyka látott napvilágot az esélyesekről, így összegyűjtöttük egybe a lehetséges befutókat, hogy ha tényleg közöttük van a következő James Bond, később megmondhassuk, hogy mi megmondtuk. Bár sokan pletykáltak Idris Elbáról, Tom Hardyról, valószínűleg egyiküket sem látjuk majd Bondként, ahogy kevésbé tűnik esélyesnek James Norton, Chiwetel Ejiofor, Dan Stevens és Aidan Turner is. Viszont ott van a lista élén többek között:

Julien Laviscount

laviscount james bond
Forrás: Northfoto

Aki nézi az Emily Párizsban sorozatot, annak már biztosan megakadt a szeme a második évadtól Alfie-t alakító színészen. Az 1992-es születésű Laviscountnak nem ez az első sorozatszerepe: 2015-ben a Sikolykirálynők horrokomédiában tűnt fel, a 2017-es Blöffben pedig egy bokszolót alakított, ahol párja a Bridgertonból már ismerős Phoebe Dynevor volt. Egy forrás szerint Barbara Broccoli benne is lát valamit, ami Bondot illeti. “Szupertehetséges színész, rendkívül jóképű, és az elmúlt 18 hónapban rengeteg új rajongót szerzett, mióta csatlakozott Emily Párizsban-hoz.

Regé-Jean Page

regé jean page james bond
Forrás: Northfoto

Laviscounthoz hasonlóan A Bridgerton család első évadának sztárja, Regé-Jean Page népszerűsége is az elmúlt egy-két évben lőtt ki, köszönhetően szívtipró szerepeiknek. És ha a franchise producerei egy masszív rajongótábort szeretnének elcsaklizni a fiatalabb generációból, akkor Page igencsak jó döntés lenne. Ráadásul Laviscounthoz hasonlóan ő is színesbőrű, így az ő castinguk az inkluzivitást és a sokféleséget közvetítené, ami megint csak sokat dobna a James Bond-márka elismertségén a közönség körében. Aki addig is szeretné megnézni Page-t, annak A szürke embert ajánljuk, illetve idén érkezik majd a Dungeons And Dragons PC-játékból adaptált film is, amely a Betyárbecsület alcímet kapta.

Henry Cavill

henry cavill james bond
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Henry Cavill idén ünnepli majd negyvenedik születésnapját, így idősnek számíthat a szerepre, mégis rengetegen szeretnék őt látni szuperügynökként. Ennek oka kifinomult fizimiskája lehet, és az, hogy Az U.N.C.L.E embere című filmben egyszer már alakított egy hasonló karaktert, és az nagyon jól állt neki. Cavillt egyébként a Tudorok című sorozatban jegyezhette meg a nézők egy része, ahol Charles Brandon suffolki herceget játszotta, és sokan nem tudják, de akkoriban jelentkezett az Alkonyat-saga főszerepére, ami végül Robert Pattinsonnál landolt.

Később ő lett Superman/Clark Kent, akit háromszor is eljátszott (és majdnem újra felöltötte a köpenyt, de végül máshogy alakultak a tárgyalások), majd volt ezüsthajú szörnyvadász a Netflix Vaják-sorozatában (amiből sajnos kiszáll a harmadik évad után), Sherlock Holmes, és kedvenc játékát, a Warhammer 40000-ret is hamarosan filmre viszik, melyben produceri és színészi feladatokat is ellát majd. Sokan nem tudják, de 2005-ben Pierce Brosnan után őt találták a legesélyesebbnek arra, hogy a következő Bond legyen. Az akkori rendező azonban idősebb ügynököt szeretett volna (a mostaniak meg fiatalabbat, micsoda blama).

Aaron Taylor-Johnson

aaron taylor johnson james bond
Forrás: Northfoto

Az 1990-es születésű Taylor-Johnsont A macskám, a családom és a fiúk című tinifilmben később pedig a HA/VER-ben jegyezhette meg magának a fiatalabb közönség, hogy aztán 2015-ben nagyot dobbantson. Ekkor ugyanis csatlakozott a Marvel Filmuniverzumhoz, és a Bosszúállók: Ultron korában Pietro Maximoffot, vagyis Higanyszálat alakította. Karakterének élete nem nyúlt túl hosszúra, de a szerep megtette hatását, a következő évben már Jake Gyllenhaal és Amy Adams mellett tűnt fel az Éjszakai ragadozók című drámában. Játszott a Tenetben, a King’s Man: Kezdetekben, legutóbb pedig A gyilkos járatban nyűgözte le a kritikusokat. Épp jó korban van a szóban forgó szerephez, hiszen ismert, de még nem szupersztár – valószínűleg pont ezek miatt esett meg, hogy már próbafelvételen is járt a producereknél, ami a hírek szerint igazán jól sikerült. Jelenleg tehát ő áll a legközelebb ahhoz, hogy eljátssza az újabb James Bondot.

Forrás: ITT, ITT
Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix