Barion Pixel Gal Gadot viszi a hátán a Netflix augusztusi blockbusterét, de nemcsak vele találkozhatunk a streaming-platformon ebben a hónapban – Coloré

Gal Gadot viszi a hátán a Netflix augusztusi blockbusterét, de nemcsak vele találkozhatunk a streaming-platformon ebben a hónapban

2023. 08. 01.

A tomboló hőség ellenére is a képernyők elé szegez minket a Netflix augusztusban: érkezik a Narcos alkotóinak új minisorozata, A gyilkos csodaszer, de Wonder Womannel, azaz Gal Gadottal és a Szürke ötven árnyalata Christianjával, Jamie Dornannel is találkozhatunk a streaming-platform e havi blockbusterében, a Heart of Stone című filmben.

A nyár utolsó hónapja, s a tomboló kánikula mindenképp pihenésre ösztönöznek minket, beszéljünk akár egy nyugodt hétvégéről a Balaton partján, éjszakába nyúló fesztiválozásról a legnagyobb hazai és külföldi zenészek kíséretében, vagy épp a klíma áldásos közelségében eltöltött percekről a lesötétített szobában. A Netflix augusztusi kínálata nem hagy minket cserben: a nyár utolsó hónapjában megjelenő filmek és sorozatok önfeledt szórakozást és kikapcsolódást ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Fülig beléd zúgtam (Heartstopper) 2. évad – Visszatérnek a szerelmes tinik

  • Megjelenés: augusztus 3. 

Nyugodt szívvel vághatunk bele a Fülid beléd zúgtam második évadába, hiszen az előzetes alapján Alice Oseman, a sorozat írója ismét a legjobbját hozza a folytatásban. Oseman világában újra kihívással kell szembenéznie a fiataloknak: míg Nick (Kit Connor) és Charlie (Joe Locke) az új kapcsolatukban igyekeznek eligazodni, addig Tara (Corinna Brown) és Darcy (Kizzy Edgell) váratlan kihívásokkal néznek szembe. Mindeközben küszöbön állnak a vizsgák, amit egy párizsi iskolai kirándulás és a szalagavató előtti munkálatok is tetéznek. A csapatnak újra szerelmekkel és meg-megszakadó barátságokkal gyűlik meg a baja, mi több, a viszontagságokon keresztül lassacskán rájönnek: itt az ideje felnőni. 

Netflix augusztus, Kit Connor, Joe Locke, Heartstopper
Kit Connor és Joe Locke, a Heartstopper két főszereplője a második évadban is visszatérnekKép forrása: Gareth Cattermole/Getty Images

Alice Oseman nem rejtette véka alá, hogy a második évad „kissé sötétebb hangulatúra sikeredett”, mint az első, egyúttal előirányozta, hogy sokkal többet találkozhatunk majd Isaac (Tobie Donovan) karakterével a második évadban. Úgy fest, a hat évadosra tervezett sorozat (amelyet egyébként 100%-osra értékeltek a Rotten Tomatoes-on) munkálatai folyamatosan zajlanak: miután nemrég bejelentették, hogy lesz harmadik évad, a második debütálásával párhuzamosan el is kezdődtek annak munkálatai. 

Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) 2. évad, 2. etap – Pont kerül a kérdőjelek helyére

  • Megjelenés: augusztus 3. 

Az első etap júliusi debütálása után nem sokáig kellett várnunk a második fejezet megjelenésére: Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) visszatér augusztusban a Netflixre, hogy rendezze sorait. „A második évad sokkal mókásabbra és izgalmasabbra sikerült, mint az első” – véli a főszereplő, Garcia-Rulfo a sorozat folytatásáról. 

„Az első évadban az izgalom vonzotta a közönséget, de úgy gondolom, a dolgok most még magasabb fordulatra kapcsolnak, mint korábban. Amikor a forgatókönyvet olvastam, úgy tűnt, minden epizód úgy végződik, mintha az évad vége lenne” – nyilatkozta a sztár a nagy népszerűségnek örvendő sorozatról. 

A színész egyúttal előirányozta, hogy a második évad második fejezetében már egy olyan Mickey Hallert láthatunk, aki (az első évaddal ellentétben) meglehetősen beképzelt, hiszen az első évadban megnyerte a nagy médiafigyelemmel kísért ügyét, így ő lett Los Angeles legkeresettebb ügyvédje.” Az imdb-n 7,7-re értékelt Az igazság ára augusztus 3-án folytatódik a második évad következő öt részével a Netflixen. 

A gyilkos csodaszer (Painkiller) minisorozat – A Narcos készítőinek új dobása

  • Megjelenés: augusztus 10. 

Továbbra sem eresztik a drogszálat a Narcos és a Patriots Day producerei: legújabb, A gyilkos csodaszer (Painkiller) című sorozatukban az Egyesült Államok leggyakrabban felírt fájdalomcsillapítójának, az Oxicontin pusztításának hatásait veszik górcső alá olyan sztárok kíséretében, mint Uzo AdubaMatthew BroderickTaylor KitschDina ShihabiWest Duchovny és John Rothman

A Netflix legújabb drámasorozata, A gyilkos csodaszer Patrick Radden Keefe óriási port kavart, New Yorkerben megjelent cikkén (The Family That Built an Empire of Pain), valamint Barry Meier regényén (Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic) alapszik, s igyekszik több szempontból körbejárni, vajon mi vezetett az 1996 után forgalmazott fájdalomcsillapító járványszerű elterjedéséhez, amely családok és közösségek életét tette tönkre.