Barion Pixel Nem a méret a lényeg! Vagy mégis? – Híres férfiak hírhedt szerszámainak nyomában – Coloré

Nem a méret a lényeg! Vagy mégis? – Híres férfiak hírhedt szerszámainak nyomában

2022. 04. 05.

Raszputyin, Napóleon vagy épp Clinton kapcsán nem csak az államférfiúi cselekedeteiket tartja számon a történelem: a szakemberek azt is igyekeznek feltárni, vajon mi rejtőzik a döntéseik mögött. Ezek origójaként sokszor a nadrágjuk tartalmát határozzák meg, hiszen még mindig él az a közvélekedés, hogy a hatalomvágy valamiféle fizikai hiányossággal vagy épp áldással függ össze.

Hímvessző, szerszám, hímtag, fütykös, bájdorong, hancúrléc, fallosz… a férfi nemi szervre használt szavainknak úgy tűnik, se szeri, se száma. Nincs ez másképp a való életben sem, hiszen ahány ember, annyiféle anatómiai változat, így a méretről szóló diskurzusok évezredek óta izgalomban tartják a társadalmat. Megjelennek a festők vásznain, a szobrászmesterek szobrain, napjainkban pedig lényegében a csapból is a szexualitással együtt járó méretkérdés folyik. 

A letűnt korok államférfiainak esetében gyakran előfordul, hogy az elhamarkodott döntéseiket vagy háborús cselekedeteiket utólag méretbeli hiányosságoknak tudták be a történészek, majd munkájuk nyomán az egész társadalom. Persze, a fordítottja is megesik, vagyis, hogy azt állítják, a férfi vesztét, vagy épp legnagyobb sikereit a kontrollálhatatlan vágyai és ellenállhatatlan méretei okozták. 

Raszputyin – A tanácsadó, és a 33 centis varázspálcája

Raszputyin esetében az utóbbi szcenárió érvényesül. II. Miklós orosz cár tanácsadója ugyanis nagy nőfaló hírében állt, többek között Alexandra cárnőt és egy orosz örökösnőt is szeretői között tudott. Raszputyin viszont nemcsak varázslataival bűvölte el az arisztokráciát, hanem méreteivel is, hiszen a feljegyzések szerint 13 hüvelyknyi, azaz körülbelül 33 centiméteres hímtaggal büszkélkedhetett. 

Raszputyin, szerszám
Raszputyin még Alexandra cárnőt is behálózta háremébeBal oldalon Loma kapitány, jobb felől Putianin herceg, középen pedig ő maga, a varázsló RaszputyinKép forrása: Northfoto

Miután Raszputyint meggyilkolták (először ciánnal megmérgezték, ami túlélt, aztán többször lelőtték, ekkor állítólag még mindig kinyitotta a szemét, szóval megverték, majd végül vízbe „fujtották”), levágták a genitáliáit, amelyet gyilkosai szuvenírként raktároztak el az elkövetkezendő évtizedekben. A cári birodalom bukása után az arisztokrácia köreiből sokan Franciaországba emigráltak. Itt bukkantak fel később újra Raszputyin felségjelvényei: mint kiderült, emigrált orosz nők gyülekezete termékenységi szimbólumként istenítette a varázsló hímtagját. Amikor ennek híre ment, Raszputyin lánya visszakövetelte „családja eltulajdonított értékeit” a női szektától, ennek a történetnek a végkimenetele viszont már homályba vész: elmosták a háborúk. 

Raszputyin varázspálcájáról legutoljára csaknem harminc éve, 1994-ben hallhatott a közvélemény, amikor egy furcsaságokat gyűjtő férfi azzal házalt gazdag családoknál, hogy nála van a varázsló pénisze. Erről végül kisült, hogy csak egy szottyadt uborka, semmi több. 

Bonaparte Napóleon – Császár, cseppnyi jogarral

Épp az ellenkezőjét állítják a történészek Bonaparte Napóleonról: a feljegyzések szerint a császárt aprócska hímtaggal „áldotta meg” a sors. Esetében azonban nem csak mendemondák keringenek adottságairól, hiszen pénisze jelenleg is egy new jersey-i magángyűjteményben található Amerikában. 

Napóleon, császár, szerszám
Napóleon esetében nem érvényesül a mondás, miszerint „kis ember nagy bottal jár”Kép forrása: Northfoto

A hímvessző útja egyébként igen kalandos: halála után egy orvos távolította el a felségjelvényeket a császárról, majd ahhoz a paphoz kerültek, aki feladta rá az utolsó kenetet. A péniszt a pap családja őrizte a 20. század elejéig, amikor 1920-ban egy könyvkereskedőhöz került: ő vitte át Amerikába a hímtagot. 1977-ben egy urulógus vásárolta meg egy árverésen, aki harminc évig az ágya alatt őrizte az ereklyét, egy bőröndben. Az orvos végül lányára hagyta örökségül a falloszt, aki a mai napig vigyázza azt. A Channel 4 nemrégiben egy dokumentumfilm kapcsán járt utána a pénisz útjának és tényleges méretének, amelyben elhangzott a végső verdikt: négy centiméter. Meg egy kis jóindulat. 

Adolf Hitler – Nagyratörő Führer mikropénisszel

2015-ben debütált Jonathan Mayo és Emma Craigie történészek könyve, a Hitler utolsó napja: Percről percre, amelyben a történészek azt állítják, hogy a Führernek mikropénisze, azaz kis méretű hímvesszője volt. Ha ez még nem lenne elég, hozzátették: a rettegett vezér egy hypospadiasis nevű születési rendellenességben szenvedett, amelynek lényege, hogy a húgycsőnyílás nem a makk csúcsán található, hanem a pénisz alsó részén, a szerv tövéhez közelebb. Míg napjainkban már létezik műtéti megoldás a problémára, sajnos Hitlernek nem volt ekkora szerencséje, így a kutatók értelmezése szerint ezek a testi hiányosságok jócskán befolyásolták gondolkodásmódját, végső soron a világtörténelem alakulását. 

Adolf Hitler, szerszám
Hitlerre több szempontból is rájárt a rúd szexuálisanKép forrása: Northfoto

A Führerről az évek folyamán egyébként több olyan kutatás is született, amelyek megállapították, hogy egészen biztosan volt valamiféle zavar a szexuális életében: rettegett a nemi úton terjedő betegségektől, így szinte alig feküdt le partnereivel. Ha mégis megtette, akkor a feljegyzések szerint kokaint és amfetamint szedett, hogy megfelelő teljesítményt nyújtson. Albert Speer náci főépítész a háborút követően azt nyilatkozta, hogy Hitler távol állt a normális szexuális élettől, még feleségével, Eva Braunnal is csak alkalomszerűen feküdt le, de általában hosszú időt volt képes eltölteni szex nélkül. 

Lyndon B. Johnson és az ő Jumbója

Az Egyesült Államok 36. elnöke nem csak bölcs döntéseinek köszönheti, hogy neve kiállta az idő próbáját: Johnson ugyanis hírhedt módon el volt varázsolva saját péniszének méretétől, amelynek (kapaszkodjunk meg) nevet is adott: Jumbónak nevezte el

Lyndon B Johnson, szerszám
Johnson gyakran játszott magával, akár mások előtt isKép forrása: Northfoto

John F. Kennedy meggyilkolása után szárnyra kaptak olyan pletykák, amely szerint az akkor még alelnök Johnson szexuálisan bántalmazta JFK lőtt sebeit az Air Force One fedélzetén, ezeket viszont később nem sikerült bizonyítani. (A The Realist nevű szatírlap egyik írója, William Manchester Egy elnök halála című írásában állította, hogy látta, hogyan gyalázta meg az elnök JFK testét.) 

Ami viszont bizonyos, hogy Johnson sem államférfiak, sem nők társaságában nem volt hajlandó fékezni magát, ha hímvesszőjéről volt szó: gyakran játszott magával mások előtt. A Fehér Házban bevett gyakorlat volt, ha az elnök befordult a mosdóba, a férfiak sebtiben távoztak, ugyanis szokásává vált, hogy előkapta Jumbót és megkérdezte a mellette pisilőt: „Láttál már valaha olyan nagyot, mint ez? Elképesztő, nem?”  

Bill Clinton és fékezhetetlen szerszáma

Különböző szexbotrányainak „köszönhetően” sokkal többet tud a világ Bill Clinton szerszámáról, mint amennyi információra valaha is szükségünk lett volna. A Monica Lewinsky-ügy kirobbanása előtt is hangos volt már a sajtó az elnök botrányaitól: Paula Corbin Jones amerikai köztisztviselő néhány évvel korábban már beperelte Clintont szexuális zaklatásért.

Bill Clinton, szerszám
A Clinton-Jones per végül megegyezéssel zárult, az amerikai közvélemény nagy része ezt az abúzus elismeréseként értékelte. Kép forrása: Northfoto

Jones bíróságra vitte az ügyet, így történt, hogy a tárgyaláson Clinton ügyvédje, Robert Bennett a következő módon érvelt védence mellett: „Méretét, alakját és irányát tekintve ­– bármit is fogalmazzanak meg magukban az elborult elmék, – az elnök teljesen normális, egészséges ember. Nincsenek foltok, anyajegyek vagy kelések a hímvesszőjén. Erekció során a pénisze körülbelül öt hüvelyk (nagyjából 13 centiméter) hosszú, átmérője negyed hüvelyk (0,6 centiméter), péniszének vége pedig megtörik, nagyjából úgy, mint az utolsó ujjízületek.” Isten tudja, mi járt a védőügyvéd fejében, amikor megfogalmazta a szövegét, annyi viszont bizonyos, hogy végül megegyezéssel zárult a per: Clinton 850 ezer dollárt fizetett Jonesnak, amelyet az amerikai közvélemény nagyrészt úgy értékelt, mint az abúzus elismerését. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix