Barion Pixel Joaquin Phoenix újabb zseniális átalakulása: a Joker és Beau után Napóleonná változik Ridley Scott filmjében – Coloré

Joaquin Phoenix újabb zseniális átalakulása: a Joker és Beau után Napóleonná változik Ridley Scott filmjében

2023. 07. 13.

Az Oscar-díjas sztár, Joaquin Phoenix a könyörtelen francia tábornokká változik a híres rendező történelmi eposzában, aminek az előzetese már látható is.

A Gladiátor sztárja, Joaquin Phoenix és Ridley Scott rendező újra találkozott egy nagyszerű projektben. A Sony és az Apple kiadta az első előzetest a Napóleon című filmhez, ami az ikonikus francia parancsnok és diktátor, Bonaparte Napoleon-ról szól.

Joaquin Phoenix
Forrás: Apple tv+

A film hivatalos összegzése szerint:

A Napóleon eredeti és személyes pillantást enged Napóleon származásába és gyors, könyörtelen császárra válásába, valamint a feleségével és egy igaz szerelmével, Joséphine-nel való függőséget okozó és gyakran ingatag kapcsolatát is górcső alá veszi. A film Napóleon híres csatáit, könyörtelen ambícióit és elképesztő stratégiai elméjét örökíti meg, bemutatja mint rendkívüli katonai vezetőt és háborús látnokot.

Joaquin Phoenix mellett további főszereplő lesz Vanessa Kirby, Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier és még sokan mások.

Amellett, hogy újra egyesül Phoenix és Scott, a rendező ismét együtt dolgozik David Scarpa forgatókönyvíróval is, aki a filmet írta. Scott producerként is dolgozik Mark Huffam és Kevin J. Walsh mellett.

Az Apple produkcióját kizárólag a hálaadásnapi hétvégén, november 22-én mutatják be a mozikban, és egy későbbi időponttól streamelhető lesz az Apple TV+-on.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Apple TV+