Kiszely Noémi cikkei

5 alternatív karácsonyfa a kreativitás jegyében

Kiszely Noémi - 2021.12.02

Nincs többé válogatott káromkodásokkal tarkított talpba állítás, sem a lábunkból kiálló fenyőtüskétől nem vágjuk ki többé a magas Cét, ha a fenyőfa helyett választunk egyet ezek közül a kreatív, alternatív karácsonyfák közül.

Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van

Kiszely Noémi - 2021.12.02

A könyv olvasása közben mintha egy szó villogott volna a szemeim előtt, pirosan és ordítva, amely ennek a kényes témának az esszenciája: elfogadás. Mert az örökbefogadás nem másról szól, minthogy képesek vagyunk-e túllépni az előítéleteinken, az idealizált képeinken, és tudunk-e teljes lényükkel szeretni egy olyan gyereket, aki nem a mi vérünk.

Fordított adventi naptár

Kiszely Noémi - 2021.12.01

Mi lenne, ha idén az adventi naptár előtt állva nem úgy tennénk fel magunkban a kérdést izgatottan, hogy „vajon ma mit rejt számomra a kis ablak?” – hanem úgy, hogy „ma mit tegyek bele a dobozba, amivel örömöt szerezhetek másnak?”.

Mikulás a Normafánál

Kiszely Noémi - 2021.11.29

A főváros fölé magasodó Normafának önmagában is egészen különleges az atmoszférája. De mindez december elején meghatványozódik, amikor hó lepi el a tájat, a Normafa Rendezvényházba pedig meglepetés ajándékaival és remek programokkal várja a családokat maga a Mikulás.

„A lelkünk mélyén mindannyian gyerekek vagyunk, csak megtanultunk viselkedni”

Kiszely Noémi - 2021.11.27

„Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek” – idézi nekem Heltai Jenőt pajkos mosollyal az arcán Csatai Gergő. Ebből kiindulva a Guinness Rekorder előadóművész igencsak előkelő helyet foglal el az istenek szívében, hiszen lufihajtogatóként számára a munka egyenlő a felhőtlen játékkal – miközben minket is magával ragad.

Kiszely Noémi további cikkei