Barion Pixel Amikor a csillárról is növény lóg – Coloré

Amikor a csillárról is növény lóg

2022. 01. 19.

Költsük el a családi vacsorát egy növényzuhatag alatt ülve, vagy vértezzük fel konyhánkat a magasból csüngő zamatos fűszerekkel – csak egy növénytartóval ellátott design lámpára lesz hozzá szükségünk!

Milyen növényeket ültessünk az erre alkalmas lámpánkba?

Akár egy buja függőkert is díszeleghet ebédlőasztalunk fölött – csak meg kell találnunk azokat a potenciális jelölteket, melyek vígan eléldegélnek egy marék földben vagy kavicsban, és kevés vízzel is beérik. Látványos kompozíciót állíthatunk össze néhány eltérő színű és megjelenésű szukkulenssel, pár talajtakaróval, mindezt megfejelve romantikusan alácsüngő növényekkel. Az eredetileg fák törzsein lakó légnövények, mint az egzotikus tillandsia vagy orchidai különböző fajtái kimondottan otthonosan érzik majd magukat a magasban.

De a tűzhelyen rotyogó étel ízesítéséhez is elég lesz egy mozdulat, amivel lecsippentjük az illatozó bazsalikomot vagy kakukkfüvet konyhai függesztékünkről. Mi több, ha beszerezzük magunknak a Studio Benditas terrakotta Brot lámpáját, minden reggelinkhez szüretelhetünk egy kevés vitaminbomba csírát.

Lőjük be a magasságot!

Hogy mennyire lógassuk be a térbe növényekkel megspékelt világítótestünket, az nagyban függ a bele ültetett növényektől. Hogy a konyhai fűszernövényeink eléréséhez ne kelljen minden alkalommal székre másznunk, ezeket a darabokat érdemes valamivel lejjebb engedni, így pedig a konyhapultunk is kellő megvilágítást kap. Azonban ha inkább egy leomló dzsungelt képzeltünk el az ebédlőasztal fölé, akkor a lámpa magasságának beállításakor számoljuk bele a leomló növények méretét is.

A legnagyobb dilemma: az áram és víz kapcsolata

Maximum műnövénnyel működhet a dolog…” – gondolhatjuk szkeptikusan, és valóban nem árt elővigyázatosnak lennünk az olcsón kínált lámpatestekkel. Azonban a biztonsági szabványoknak megfelelő és tanúsítvánnyal rendelkező design darabokba bátran mehetnek az élő növények, mint amilyenek az Object Interface alkotásai. Viszont akit ez sem győz meg, az szemezgethet olyan kialakítású lámpák között, ahol az izzó alatt található tartály szolgál a növények elhelyezésére.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

/otthon/lakberendezes/mikor-a-csillarrol-is-noveny-log/