Te mit találsz az otthonodban, amiből kreatív virágkaspó válhat?

2021. 09. 24.

A nagyitól örökölt retró lábasban talán soha többé nem illatozik csirkepörkölt, és a kicsorbult bögrénk sem járul már hozzá egy barátnős kávézáshoz. De ahelyett, hogy a szemetes felé vennénk velük az irányt, inkább hasznosítsuk őket újra, és így akár otthonunk legkreatívabb és legegyedibb virágkaspójává válhatnak majd.

Régi edények új élete

Az indukciós főzőlapok megjelenésével az addig jó szolgálatot tett lábasaink és edényeink kénytelenek voltak önként nyugdíjba vonulni, és – hacsak ki nem dobtuk őket – azóta is feladat nélkül porosodnak szekrényünkben. Pedig biztos akad köztük néhány patinás darab, mint például egy gyönyörűen megmunkált, fa nyelű réz edény, amelyben a rotyogó krumplipaprikás helyett immár kedvenc szobanövényünket „tálalhatjuk”. Keressünk egy méretben passzoló, bele való műanyag virágkaspót, így gond nélkül kivehetjük belőle páfrányunkat, ha kinőtte az edényt.

Lakberendezes Kreativ Kaspo 3
Háttér forrása: Freepik / Kép forrása: Kiszely Noémi

Retró fém dobozok

(Végre) elfogyott a nyaralásból hazahozott török kávénk? Annyi baj legyen, hiszen úgyis az egzotikus megjelenésű, fém dobozában lakozik több potenciál. Persze dönthetünk úgy, hogy ezentúl is kávé tárolására használjuk – de kaspónak avanzsálva mégiscsak érdekesebb látványt nyújt. Az apró, húsos levelű kaktuszféléknek pedig kifejezetten jól áll ez a stílus. Töltsük fel a dobozt laza, kavicsokkal kevert földdel és figyeljük, amint kövirózsánk lassan belakja új otthonát. Ha szeretnénk növényünket megkímélni a pangó víztől, akkor multifunkciós szerszámunkkal, vagy szimplán egy szög és egy kalapács segítségével üssünk néhány lyukat a doboz aljára.

Lakberendezes Kreativ Kaspo 2
Háttér forrása: Freepik / Kép forrása: Kiszely Noémi

Egy szem bögre

A kerámia bögrék és csészék fogyóeszközök egy otthonban, így valaha volt többszemélyes szettünkből jó eséllyel csupán néhány egyedül árválkodó darab marad. Ha megérett az idő, ajándékozzuk meg magunkat egy új készlettel, régi szedett-vedett kedvenceinket pedig ruházzuk fel színpompás virágokkal. A száruknál legyökeresedéssel terjedő pozsgások elbűvölően festenek majd, amint a bögre oldalán lopakodva szökni próbálnak.

Lakberendezes Kreativ Kaspo 1
Háttér forrása: Freepik / Kép forrása: Kiszely Noémi