Barion Pixel Így reagálnak a 2022-es kert trendek szükségleteinkre – Coloré

Így reagálnak a 2022-es kert trendek szükségleteinkre

2022. 01. 25.

Itt az idő padlóig nyomni a féket ebben az eszeveszett száguldásban – mi több, akár hátat fordítani a világnak és visszatérni a természet adta nyugalomhoz és békéhez, amiről a 2022-es kert trendek gondoskodnak!

2022-es kert trendek a természetesség jegyében

Leáldozott az egyenesre nyírt pázsit és tuja kettősének uralma, mert az élni akaró, buja természet kezdi visszahódítani magának kertjeinket. Ezen belül számos stílusirányzat közül válogathatunk ízlésünk és kertünk adottságai szerint: alkothatunk színes virágokkal bódító cottage gardent; fákkal övezett, árnyékos kertjeinket teleültethetjük a legkülönfélébb színű és textúrájú árnyékkedvelő növényekkel egy igazi erdei hangulatért; ezernyi légies díszfű és virág pedig a legnagyobb tátongó üres térből is képes egy prérikertet varázsolni házunk köré.

https://www.instagram.com/p/CVay8eRLJCA/

A nyugalom ihlette Wabi-sabi

A japánból eredő stílus nemcsak otthonainkban, hanem immár kertjeinkben is menedéket nyújt a világból ránk ömlő töménytelen mennyiségű ingeráradat elől. Lényege az egyszerűségben rejlik, ami viszont mégis távol áll a minimalizmus makulátlan tökéletességétől. Mi több, a wabi-sabi éppen a tökéletlenség szépségét hirdeti, a természetes anyagok, mint a fa vagy a kő esetlegességét. A természetes kertekhez hasonlóan dús növényzet jellemzi, azonban egy kerten belül sokkal kevesebb fajta- és színválaszték gondoskodik idegszálaink kisimulásáról.

A kert, mint otthonunk kibővül élettere

A koronavírus-járvány megjelenése a kertünkkel való kapcsolatunkat is jócskán átformálta. Míg 2020-ig sokunk számára a kert csak kert volt, addig napjainkra számos funkciónak kell eleget tennie. Gomba mód nőnek ki a kertek különböző zugaiban home office kabinok, ahova elvonulva koncentráltan dolgozhatunk, majd a munkanap végeztével relaxációs kuckóvá alakulva fújhatjuk ki itt a fáradt gőzt. A tengerparti nyaralások hiánya sem lesz annyira fájó egy hangulatos fürdőtó és néhány nyugágy társaságában. De akár az is elég lehet a természettel való kapcsolódáshoz, ha otthonunkat felvértezzük egy kertre nyíló, méretes nyílászáróval, így egy ajtónyitással máris életünk szerves részévé válik a zöld oázis.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

/otthon/kert/igy-reagalnak-a-2022-es-kert-trendek-szuksegleteinkre/