Sorra épülnek a design kabinok Magyarországon

2022. 01. 11.

A miniház őrület Magyarországot is elérte – egyre-másra nőnek ki a földből a kreatív designnal ellátott, megszokottól eltérő kabinok, melyek csakis arra várnak, hogy csordultig töltsék lelki tankunkat.

A noszvaji Fekete Rigó

Kecses megjelenésével, ébenfekete árnyalatával valóban fekete rigó módjára olvad a noszvaji tájba ez az acél lábakon álló, kívül-belül fával borított, lehengerlő kabinház. Már a hozzá vezető, hosszan elnyúló lépcsősor is ezt a meghatározó színt hordozza magán, melyen fellépegetve egyre közelebb kerülünk a mindössze 32 négyzetméteres erdei paradicsomhoz. Hiszen apró mérete ellenére minden megtalálható benne, amire csak szükségünk lehet a vágyott elvonulós hétvégénkhez. Az ajtón belépve egy kis előtér után máris a konyhában találjuk magunkat, ahol kávé illatban úszva üdvözöl majd minket a reggel. Ezután nincs is más dolgunk, mint a nappali közepén álló, üvegfalú szaunában regenerálni elnyűtt izmainkat, miközben szemeink elé tárul a házat körülölelő tölgyerdő. A pihentető wellness következő állomása pedig nem lehet más, mint a teraszon álló kőris kád – a gőzölgő vízben elmerülve problémáink se perc alatt tovaszállnak. De ha már csak egy jó könyvre vágyunk, huppanjunk bele az emelten kifeszített pihenőhálóba és adjuk át magunkat a lebegésnek.

Fenyővölgy apartman

Mi másról kaphatta volna a nevét ez a felsőkategóriás bungalló, mely megjelenése és fenyvessel borított környezete alapján akár egy norvég miniház is lehetne. A Lagom szemléletével megalkotott 36 négyzetméters apartman azonban ténylegesen elhozza hozzánk az északi népek kiegyensúlyozott és egészséges életstílusát. Erről gondoskodik a natúr fával borított és végtelenül minimalista designnal ellátott kabin, melynek hatalmas üvegfala szinte festményként keretezi az előttünk elterülő kertet. A hálószobából egyenesen a sűrű erdő felé nyíló terasz fogad, ahol átszellemülve figyelhetjük belső hangunkat. A miniházhoz tartozó panoráma szaunában különleges üvegfal teszi lehetővé, hogy a tájjal eggyé válva, mégis intim közegben szabadulhassunk meg a testünkben felgyülemlett méreganyagoktól, hogy friss energiákkal felvértezve térhessünk majd vissza saját életünkbe.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix