Barion Pixel A szabadon álló kád problematikája: hol tároljuk a tisztálkodószereket? – Coloré

A szabadon álló kád problematikája: hol tároljuk a tisztálkodószereket?

2022. 01. 26.

Egy relaxáló habfürdőt venni, bizsergető fürdősóval és illatgyertyával, netán egy pohár borral kísérve mámorító érzés – oké, de hova pakoljuk mindezt egy szabadon álló kád esetén? Mutatjuk a legjobb megoldásokat!

3. helyezett: Falba épített tároló

Akik éppen a fürdőszoba tervezésének fázisában tartanak, megfontolandó lehet a mád melletti falrészben kialakítani egy mindent elnyelő tárolót. Ez lehet csupán egy apró beugró, de ha a kád teljes hosszában kialakítunk egy, a fal síkjába mélyesztett polcot, a fürdőszobai tisztálkodószerektől kezdve a hangulatgyertyáig mindennek bőven akad majd hely. Hasonlóan praktikus megoldás a fal síkjából kilépő, pultszerű építmény vagy polc. És habár ezek adják a legnagyobb tárolófelületet, a legtöbb fejtörés és munka is velük jár, így leginkább azoknak éri meg, ahol a család apraja-nagyja más és más kenceficét használ.

2. helyezett: Egy kis rakodó a kád mellé

Egy flakon samponnak és egy szappannak pont elég a szabadon álló kádunk mellé helyezett rakodóasztalka – mi több, akár egy oázis hangulatot árasztó páfrány is elférhet rajta. Befoghatunk erre a célra egy régi Thonet széket vagy a nagymamától örökölt hokedlit, egy rakodóasztalkát, vagy akár zsúrkocsit. Bármelyiket is válasszuk, megtöri a csempével burkolt fürdőszoba ridegségét és valódi szoba hangulatot kölcsönöz majd neki. A lényeg, hogy elég magas legyen ahhoz, hogy a kádban ülve kényelmesen elérjük a rajta tárolt fürdőszobai holmikat.

1. helyezett: Fürdőkádra helyezhető tálca

A kompakt megoldások hívei máris elmehetnek beszerző körútra, mert ez a helytakarékos, ugyanakkor rendkívül sokoldalúan használható fürdőszobai kiegészítő mindent tud, amit kell neki – sőt, még többet is! Hiszen az általában bambuszból készült kád tálcáknak köszönhetően nemcsak a szappan lesz tőlünk karnyújtásnyira: bizonyos darabok borospohár- és telefontartóval is el vannak látva, a könyvtámasz pedig igazi relax élményt biztosít az olvasáshoz, vagy a habok közé burkolzóva megnézhetünk egy részt a Szex és New Yorkból.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix