Barion Pixel Szabadon álló kád vs. beépített kád – nálad melyik lesz a nyerő? – Coloré

Szabadon álló kád vs. beépített kád – nálad melyik lesz a nyerő?

2021. 07. 23.

Nincs jobb annál, mint egy rohanós nap után elmerülni a kádban viháncoló buborékok között, és átadni magunkat a csínek. De míg idáig eljutunk, sok kérdést kell feltennünk magunknak leendő kádunkkal kapcsolatban. Mindenekelőtt azt, hogy szabadon álló, vagy egy beépített darab képezze otthoni wellness részlegünk szívét?

Szívünk vágya, a szabadon álló kád

Talán nincs is ember, akinek ne lenne szaporább a pulzusa egy időtlen szépségű lábas kád, vagy egy modern eleganciát tükröző szabadon álló kád láttán. De még mielőtt engednénk a csábításnak, egy pillanatra dobjuk félre a rózsaszín szemüvegünket és nézzük meg tüzetesebben ezen típusok tulajdonságait:

  • Beszerzés: Ez önmagában kijózanító lesz, hiszen a jó minőségű, új lábas kádak igen zsebbenyúlós kategóriát képeznek. De ha nem tudjuk elengedni, vadásszunk használtat – az én saját kádam a bizonyíték rá, hogy lehet szerencsénk!
  • Beépítés: Egy pont ide a beépített káddal szemben, hiszen csak a fantáziánk szabhat neki határt, hova helyezzük el, amihez mellesleg csak egy vízvezeték szerelőre lesz szükségünk. Azonban tartsuk szem előtt, hogy mivel ezek a kádak nehezebbek lehetnek, nem árt egy jó erős, masszív csempe.
  • Tárolás: Némi fejvakarás és egy kis tájékozódás után gyorsan találunk kreatív és praktikus megoldásokat a tisztálkodószerek tárolására. Ott vannak mindjárt a kádra helyezhető fa tálcák, vagy akár egy kis asztalkát is állíthatunk kádunk mellé.
  • Praktikum: Nos, a tusolás némiképp nagy panccsal jár, amit aztán elég nehéz a kád alá bújva felmosni…
Lakberendezes Szabadon Allo Labas Beepitett Kad 1
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

A jó öreg, megbízható beépített kád

Nem véletlen, hogy évtizedek óta kiverhetetlenek a nyeregből, hiszen amellett, hogy kreatívan beépíthetőek, sokkal praktikusabbak is szabadon álló társaiknál. Viszont itt is fontos mérlegelnünk néhány dolgot:

  • Beszerzés: Az ár egyértelműen a beépített kád mellett szól, ami akár a burkolással együtt is kedvezőbben jöhet ki, mint hőn szeretett szabadon álló kádunk.
  • Beépítés: Helytakarékosság szempontjából a legjobb választás, hiszen szorosan a fürdőszoba falához simul, így nem alakulnak ki körülötte légüres terek. Viszont több szervezést és munkát igényel a kialakítása.
  • Tárolás: A beépített kád rövidebb, vagy akár hosszabb oldalán is kialakítható egy párkány, ahova aztán – a lábaskáddal szemben – ömleszthetjük a samponos flakonokat, de a dekorációnak is több hely jut.
  • Praktikum: Ebben a kategóriában egyértelmű, hogy a beépített kád áll a dobogó legtetején! Sokkal egyszerűbb a takarítása, ráadásul az egyik végében akár egy kis tusolófülkét is kialakíthatunk benne.
Lakberendezes Szabadon Allo Labas Beepitett Kad 4
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix