Barion Pixel Kedvenc fürdőszoba ötletek 2021-ben – Coloré

Kedvenc fürdőszoba ötletek 2021-ben

2021. 01. 27.

Ha unjuk már a régit, de nem fér most bele a költségvetésbe egy nagyobb fürdőszoba felújítás, akkor érdemes a 2021-es fürdőszoba ötletekből merítenünk– és pillanatok alatt vadiúj fürdőszobát varázsolhatunk magunknak!

Flóra és fauna

Egy üdítő oázis kellős közepén érezhetjük majd magunkat minden egyes fürdésnél ennek a trendnek köszönhetően. Nagy előnye – szépségét leszámítva -, hogy kis költségvetésből a legegyszerűbb fürdőszobát is újjávarázsolhatjuk általuk, ha éppen nem fér bele a büdzsébe egy teljes felújítás. A fehér falak, fa kiegészítők és klasszikus csempék mellett valósággal életre kelnek majd ezek a zölden tündöklő, friss növények – feltéve, ha a fürdő közegének megfelelő fajtákat választunk. Az erdőlakó páfrány, vagy az esőerdők mélyén őshonos könnyezőpálma szinte lubickolni fog a párás közegben és habár fényigényük nem túl nagy, minimális természetes fény nélkül sajnos hamar búcsút mondhatunk a dzsungel feelingnek. Azonban az ablak nélküli fürdőszobában sem kell lemondanunk a zöld növények látványáról: egy extravagáns, levél motívumú tapéta éppolyan lenyűgöző hatással bír!

fürdőszoba ötlet 2021
Forrás: Unsplash.com

Tapéta

Tapétát a fürdőszobába?!” – kerekedhet el sokak szeme ennek hallatán. Azonban ma már számos, kimondottan vizes helyiségbe szánt tapéta közül válogathatunk, melyek víz- és párataszítóak. A speciális vinyl, illetve vlies alapanyagból készült tapéták moshatók, súrolhatók, nem gyúlékonyak, így hosszú évekig gyönyörködhetünk a látványában. Közvetlen vízzel érintkező falfelületre – mint a fürdőkád, vagy tusoló melletti szakasz – azonban ennek ellenére nem a legjobb választás. Ezeken a helyeken maradjunk egy hagyományos, visszafogott csempénél és bízzuk a tapétára a többi falrész díszítését.

Impozáns csillár

Nem túl megszokott, éppen ezért egészen teátrális élményt nyújt egy meghökkentő méretekkel és küllemmel felvértezett csillár a fürdőszobában. Tökéletes választás egy akár 3-4 méteres belmagasságú, régi polgári lakás vagy modern loft fürdőjébe, ahol a térbe mélyen belógatva igazán érvényesülni tud. Ezenkívül optikailag kicsit alacsonyabbra is csalja a belmagasságot, így varázsolva egy sokkal kellemesebb, barátságosabb és otthonosabb fürdőt a számunkra, ahol jó megpihenni egy fárasztó munkanap után. A stílus tekintetében nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, arról azonban vásárlás előtt győződjünk meg, hogy szerelem-darabunk bírni fogja a nedves közeget.

impozáns csillár a fürdőszobában
Forrás: Unsplash.com

Szőnyeg

Nincs jobb annál, mint amikor a meleg vízből kilépve egy kellemes tapintású, meleg szőnyegre érkezik a lábunk, melyen állva kényelmesen megtörölközhetünk. Legyünk kreatívak és a hagyományos fürdőszobai kilépők helyett dobjuk fel a tisztálkodás szentélyét egy valódi szobaszőnyeggel vagy futóval. Mi több, lehetünk annyira „elvetemültek”, hogy mindjárt egy tarka-barka, mintás perzsát vagy kelimet fogunk be a feladatra – a hatás önmagáért beszél majd! Azonban ha jobban kedveljük a visszafogott, naturális stílust, kiváló minőségű és gyönyörű rattan szőnyegek egész tárházából válogathatunk, melyek közül is személyes kedvenceim az önmagában mintás, kör alakú, fonott juta szőnyegek!

perzsa szőnyeg
Forrás: Unsplash.com

Főszerepben a kád

Exkluzív elegancia és klasszikus báj elegye keveredik az önmagukban álló kádakban, melyek a sok éves száműzetés után újra méltó helyükre kerülhetnek: a fürdőszobánk kellős közepére! A letűnt korok imádói kétségkívül egy antik lábaskádra szavaznak majd, melyhez – némi keresgélés után – akár jóval olcsóbban is hozzájuthatunk, mint egy új kádhoz. Tudom, a szívnek nehéz nemet mondani, azonban ha a hétköznapokban inkább a tusolást részesítjük előnyben egy kád forró fürdővel szemben, akkor alaposan gondoljuk át döntésünket – mert amilyen mutatós az önmagában álló kád, éppen akkor pocsolyát képes eredményezni is.

Zuhanyfüggönyök forradalma

2021 minden kétséget kizáróan a zuhanyfüggönyök reneszánszának éve lesz, tekintve a webshopokat elárasztó, egészen elképesztő design darabokat! A legaprólékosabb mintázatú, kifinomult printektől kezdve Keanu Reeves angyali képmásig bármivel vidámságot vihetünk vizes helyiségünkbe. Ráadásul ez a filléres megoldás azt is lehetővé teszi, hogy rendszeresen váltogassuk őket, mindig az éppen aktuális kedvünknek vagy ízlésünknek megfelelően.

Régi darabok

A nagyáruházakban kapható, kommersz és lélektelen fürdőszobai bútorok helyett nézzünk jól szét a garázsban, a szülői házban vagy egy bolhapiacon, mert értékes kincsekre bukkanhatunk, melyek akár fürdőszobánk új ékei lehetnek! Mert egy régi komódból vagy varrógép asztalból válhat akár az új mosdókagyló tartónk, de számos apró-csepró kiegészítő is új értelmet nyerhet fürdőnk falai között.

Kiemelt kép: Unsplash.com