Barion Pixel Ki mondta, hogy a függöny csak az ablakban mutat jól? – Coloré

Ki mondta, hogy a függöny csak az ablakban mutat jól?

2022. 01. 23.

Rugaszkodjunk el kicsit attól a berögződésünktől, hogy a függöny és az ablak kéz a kézben járnak, és nézzük meg, milyen más funkciót tölthetnek be otthonunkban ezek a lágy esésű textíliák!

Így lesz kuckós a gyerekágy

Igazán intim kis búvóhelyet hozhatunk létre gyermekünk szobájában egy függönnyel megspékelt ágy segítségével. Testvérek híján is imádni fog a függöny rejtekébe elvonulni játszani vagy könyvet nézegetni, egy-két testvér esetén pedig kimondottan jó szolgálatot tehet a függönnyel felszerelt ágy, ahova bármikor visszavonulhatnak csemetéink, ha egy kis nyugalomra vágynak. Tetőtéri szobáknál szinte adja magát a lehetőség, hogy a ferde falhoz betolt ágyat ily módon leválasszuk kicsit a szoba többi részétől. A lágy esésű, természetes textúrájú és színű géz anyagok pedig melegséget csempésznek még a legnagyobb Jégvarázs-rajongó szobájába is!

Függönnyel kiegészített bútorok

Nemcsak költséghatékony, de igazán üdítő látványt nyújthat egy függönnyel kombinált konyhabútor. Remekül kiegészíti majd a textil könnyed, laza esése a hagyományos, merev fiókos és ajtós elemek. Ráadásul egy ilyen megoldással bármikor gyorsan és olcsón felfrissíthetjük konyhánk hangulatát, ha éppen egy mintás William Morris remekre fáj a fogunk, vagy inkább egy nyugalmat árasztó füstös színre vágynánk. Hogy a fröccsenő spenót se szegje kedvünket, praktikusabb egy sötétebb vagy mintás darab mellett letennünk a voksunkat, de mindenképpen jól tisztítható drapériát válasszunk ebbe a helyiségünkbe. Ha van mosókonyhánk, ott ugyanezzel a megoldással pillanatok alatt eltüntethetjük a mosógépet és szárítót, valamint a szennyeskosárból kifolyó ruharengeteget.

Lakberendezes Fuggony Konyhabutor Gyerekagy Gardrob 3
Kép forrása: Pinterest / sfgirlbybay.com

A függöny, ami mindent elrejt

Mennyivel puhább, kellemesebb érzetet nyújt egy monstrum beépített szekrény helyett inkább egy lazán leomló függöny mögé rejteni a hálószobánkban lévő gardróbunkat. Szinte láthatatlan marad a fal színével megegyező árnyalatú textil, de a pihenésre szánt helyiségünkben nincs is szükség harsány, vibráló színekre. Így viszont kevésbé szerencsés még az ablakot is függönnyel ellátni – de ha mindenképpen szeretnénk hosszúra nyújtani a reggeleket, válasszunk a sötétítéshez egy bambuszból készült római rolót.

Lakberendezes Fuggony Konyhabutor Gyerekagy Gardrob
Kép forrása: Pinterest / elmueble.com

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix