Barion Pixel Politikai menedékkérőből a világ legszexisebb férfija – Így jutott el Pedro Pascal a legnagyobbak közé – Coloré

Politikai menedékkérőből a világ legszexisebb férfija – Így jutott el Pedro Pascal a legnagyobbak közé

2023. 02. 02.

Kevés színész mondhatja el magáról, hogy négy, világszerte kedvelt és elismert sorozatban is szerepelt az elmúlt években, de Pedro Pascalnak sikerült behúznia a „mesternégyest”: a Trónok harca, Narcos és Mandalóri után most a The Last of Us című, videójáték alapján készült sorozatban láthatjuk viszont az HBO Maxon. Mit tud ez a sármos színész, s hogyan jutott el a legnagyobbak közé?

Ritka, amikor egy politikai menedékjogot kérő család gyermeke mindössze néhány évtized múlva úgy díszelegjen a People magazin oldalán, mint a világ legszexisebb férfija. Pedro Pascallal mégis ez történt, s – noha gimis korában több mint tíz étteremből rúgták ki alkalmatlansága miatt –, az elmúlt években bebizonyította: sokkal többet ér egy pincérnél. De vajon mi lehet a titka, s hogyan jutott a legnagyobbak közé? Ennek jártunk utána. 

„Csak az albérletre fussa”

„Az volt az álmom, hogy csak annyit keressek, hogy az albérletre fussa” – nyilatkozta Pascal a Variety-nek arról, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül pályája kezdetén. Szerencsére nem volt egyedül a bajban, ugyanis régi jó barátjával, Oscar Isaac-kel (bizony, az az Isaac) együtt igyekeztek a felszín felett maradni. „Nem volt semmiféle stratégiánk, csak küzdöttünk az elemekkel. Sokat beszélgettünk arról, hogyan kellene feljutni a csúcsra, de egyszerűen elérhetetlennek tűnt” – tette még hozzá ugyanebben az interjúban.

Pedro Pascal, Oscar Isaac
Pedro Pascal és Oscar Isaac karrierjük kezdete óta jó barátok. Kép forrása: Northfoto

Kettejük sorsa nem is fordulhatott volna nagyobbat: míg Isaac-ot mostanság olyan kaliberű alkotásokban láthattuk, mint például a Dűne, a Moon Knight vagy a Jelenetek egy házasságból, addig Pascalnak is szép lassan beindult a szekér, s a legnagyobbat kétségkívül a Trónok harca lendített karrierjén. De kezdjük az elején!

Pascal figyelme gyermekkorában fordult a filmezés felé: unalmában ugyanis forgatókönyveket olvasgatott, sőt, képes volt otthagyni a profinak ígérkező úszókarriert azért, hogy dráma órára járhasson. Saját bevallása szerint fiatalon Nicolas Cage jelentette számára a követendő példát, s a sors furcsa fintorának köszönhetően később megadatott számára, hogy együtt dolgozzanak A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya című alkotásban. Pascal elkötelezettsége a színészet iránt több fronton is kifizetődött, hiszen a kilencvenes években már olyan sorozatokban szerepelt, mint a Buffy, a vámpírok réme, ám kétségtelen, hogy 2011-ben írta be magát a nézők szívébe: ekkor debütált ugyanis Oberyn Martellként a Trónok harcában

Pedro Pascal és a mesterhármas

Pascal ­– akárcsak a világ többi része – Trónok harca rajongó volt, amikor megtudta, hogy rá osztották Oberyn Martell szerepét. Felkészülés gyanánt igyekezett elolvasni George R.R. Martin eredeti köteteit, ám túl hosszúnak találta őket, ezért inkább a forgatókönyvre koncentrált. Noha nem sokáig élvezhettük jelenlétét Westeros őrült világában, pozitív mérleggel zárta karrierjének legnagyobb sanszát: megkapta a „kiváló alakításért” járó Screen Actors Guild-díjat, s persze a nők körében is igen népszerűvé vált, tekintettel kisportolt alkatára, amelyet az úszásnak köszönhet. (Pascal gyermekkorában versenysportként űzte a mozgásformát.)

Nem tagadja, hogy szeret a „rajongásban sütkérezni”: egy, a Vanity Fairrel készült interjúban elárulta, szereti nézegetni azokat a rajongói Instagram oldalakat, amelynek ő maga áll a központjában. Persze, csak akkor, ha rossz napja van!

Rajongás ide vagy oda, Pedro Pascal nemcsak a rajongók, hanem a filmkészítők figyelmét is felkeltette, hiszen nem sokkal később egy még elsöprőbb történet kellős közepébe került, amikor megkapta a Narcos Javier Peña-jának szerepét. (A pletykák szerint egyébként nagyjából 170 ezer dollárt, mai árfolyamon 61 millió forintot keresett a sorozattal, amelyet megjelenése idején összesen 15,6 millió órán keresztül pörgettek a nézők.) 

Miután sikeresen vette a második kört, egyre könnyebben találták meg kisebb-nagyobb szerepek: részt vett a Kingsman: Az aranykörHa a Beale utca mesélni tudna és A lelőhely című alkotásokban is, míg 2019-ben egy újabb, nem kevésbé közkedvelt univerzumban találta magát: megkapta a Star Wars: Mandalóri című sorozat címszereplőjének szerepét. 

Noha eleinte azt hitte, az eredeti filmekből ismert Boba Fett karakterét szánták neki, igencsak meglepődött, amikor Jon Favreau közölte vele, ő maga lesz a Mandalóri. „Azt gondoltam magamban: elképesztő, hogy végre bekerülök ebbe a világba! Majd, amikor megkérdeztem Jont, melyik szerepet szánja nekem, ő csak rám nézett és azt mondta: te vagy a Mandalóri. Leesett az állam, el sem tudtam volna képzelni mesésebb pillanatot” – mesélte lelkendezve a színész. 

Pedro Pascal, Mandalóri
Pedro Pascal a Mandalóriban. Kép forrása: Northfoto

Ugyan Pascal tudta, mire vállalkozik, mégis megdöbbenve tapasztalta, mekkora rajongással fogadták a Star Wars-fanok a Mandalóri és Grogu kalandjait: 

Tudtam, hogy Favreau és Filoni mennyire szeretik a Csillagok háborúját, de voltak bennem kételyek. Szeretni fogják az emberek ezt a karaktert? Végig akarják őt követni ezeken a kalandokon? Valóban mindenkihez eljut a sorozat lényege, miszerint a szülő-gyermek kapcsolatot semmi sem írhatja felül? Megtapasztalni, hogy az alkotás felülírja az elvárásaimat, egészen izgalmas, új élmény.

Ha a Trónok harcát tekintjük Pascal bemutatkozójának, s a Narcost a jutalomjátéknak, a Mandalórival már egyértelműen bebetonozta magát a legjobbak közé. A népszerűségét elnézve tehát nem csoda, hogy rögtön az év elején új alkotásban láthatjuk, hiszen ő játssza a népszerű videójáték, a The Last of Us sorozatadaptációjának főszereplőjét: Joelt, egy gombáktól elfuserált világban. 

The Last of Us, a ráadás

„Ha bármit magammal hozhattam volna a Trónok harcából, a köpenyt választanám, mert – lássuk be –, rohadt jól néztem ki benne. Elbánnék benne a kattogókkal” – vont poénos párhuzamot a színész életének két legfontosabb állomása között. A koronavírus-járvány alatt ugyanis megkapta a The Last of Us posztapokaliptikus dráma mufurc főhősének, Joelnek a szerepét, s ugyan a készítők (Craig Mazin és Neil Druckmann) kikötötték: ne kezdjen bele a játékba, Pascal persze fittyet hányt rájuk, s kipróbálta azt. (Noha elmondása szerint nagyjából a PAC-MANNEL játszott utoljára, s ez meg is látszott csúfos teljesítményén.) 

Pedro Pascal, The Last of Us
AThe Last of Us című sorozatban Bella Ramsey a partnere. Kép forrása: Northfoto

Ugyan a való életben kevesebbet mászik csimpánzként a talajon, mint a sorozatban (állítása szerint már nem bírja a térde), a rajongók ezúttal is ugyanolyan lelkesedéssel fogadták, mint korábbiakban: az eddig közétett három rész alapján az alkotást a világ eddigi legjobb játékadaptációjának kiáltották ki az imdb-n: nem csoda, hogy a napokban már meg is erősítették a második évad forgatását. 

Érdekesség, hogy a sorozatban ezúttal egy Trónok harca-beli kollégájával játszik: Bella Remsey ugyanis szintén szerepelt néhány jelenet erejéig a GOT-ban. (Ő alakította Lyanna Mormontot.) A kettejükkel készült interjúk alapján egyértelműen megvan köztük a szükséges kémia, ám a húszéves Remsey érzékelhetően komolyabban állt a feladathoz, mint a 48 éves Pedro Pascal. 

Akárhogy is, Pascal immáron sokadjára bizonyítja be a világnak, hogy kiváló színész, így bízunk benne, hogy további alkotásokban is feltűnik majd, akár sisakkal, akár anélkül. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix
Források: ITTITTITT és ITT