Star Wars: A Mandalóri – Mit tudunk eddig 3. évadról?

2023. 01. 26.

Március 1-jén debütál a A Mandalóri 3. évada a Disney+-on. A Star Wars sorozat előző két évada óriási sikerrel futott a streaming szolgáltatónál, így rengetegen várják tűkön ülve az új részeket.

Az elmúlt tíz évben a Star Wars univerzum egy kicsit kibővült a Disney+ sorozatainak köszönhetően. Egyre több történet játszódik a messzi-messzi galaxisban, de a sort A Mandalóri kezdte, amelynek a sikere nélkül valószínűleg nem láthattuk volna az Andort, és a Boba Fett könyvét. Din Djarin/Mando (Pedro Pascal), avagy a mandaloriai két évadot tudhat maga mögött, valamint az előbb említett Boba Fett sztori több epizódjában is szerepelt. 

A Mandalóri
Kép forrása: YouTube / Star Wars screenshot

A Mandalóri története

Djarin egy fejvadász, aki megesküdött, hogy a mandaloriak hitvallása szerint él, ők pedig elhivatott harcosok, akik soha senki előtt nem veszik le a sisakjukat. A szülőbolygóján történt mészárlás miatt fejvadásznak állt, így kamatoztatja a nyomkövető és harcos képességeit. Az epizódok azzal kezdődnek, hogy újabb feladatot kap, kiderül, hogy egy ifjú Jedit kell leszállítani. Akkor még Baby Yodaként ismert karaktert végül megmenti, majd elhatározza, hogy visszajuttatja a jedikhez.

Mit tudunk a harmadik évadáról?

A napokban jelent meg A Mandalóri harmadik évadának előzetese, amiből kiderül, hogy az új epizódok március 1-jétől lesznek elérhetőek a Disney+-on, de addig is nézzük, mit tudunk eddig az évadról.

A Mandalóri
Kép forrása: YouTube / Star Wars screenshot

A Mandalóri 3. évadában jelentős helyszínt fogunk megismerni, ugyanis Din Djarin, vagyis Mando (Pedro Pascal) visszatér a szülőbolygójára, Mandalórra, ahonnan a mandaloriak származnak. Djarin gyerekkora óta nem járt a Mandalóron, és nem lehet tudni, mit talál majd otthon. Eddig csak ízelítőket kaptunk abból, hogy miféle mészárlás történhetett korábban, ami elpusztította a bolygót és a lakóinak jelentős a részét. Akik élve megúszták, azoknak is menekülni kellett.

Bár a második évad végén Grogu csatlakozott Luke-hoz, hogy ő maga is jedivé válljon, a Boba Fett könyve című sorozatban a két karakter ismét egymásra talált. Baby Yoda pedig úgy tűnik, hogy megkezdi a kiképzést, hogy ő maga is mandalóri legyen.

Pedro Pascal visszatér Din Djarinként. Szerencsére nem ő lesz az egyetlen ismerős színész, akit ismét láthatunk. Giancarlo Esposito megismétli a gonosz Moff Gideon szerepét, Carl Weathers visszatér Greef Kargaként, Katee Sackhoff pedig Bo-Katan Kryzeként. Ezenkívül Amy Sedarist Peli Motto szerelőként, Omid Abtahit Dr. Pershing birodalmi tudósként és Paul Sun-Hyung Lee-t az Új Köztársaság pilótájaként, Carson Teva kapitányként láthatjuk.

Forrás: Looper.com, Disney+

Borítókép forrása: YouTube / Star Wars screenshot