Barion Pixel Egyetemista lányok szexuális élete: Vigyázat, ha beindulnak a hormonok – Coloré

Egyetemista lányok szexuális élete: Vigyázat, ha beindulnak a hormonok

2023. 01. 01.

A szexualitás felfedezése nehéz feladat, így van ez az Egyetemista lányok szexuális élete című sorozat főszereplőivel is. Sorozatajánló!

Az Egyetemista lányok szexuális élete egy amerikai tini-vígjáték-dráma, ami, ahogy a címe is mutatja, egyetemre járó lányok életét mutatja be, hogy miként fedezik fel a szexualitásukat. A második évad nem régen debütált az HBO Maxon, magyar felirattal is elérhető.

Egyetemista lányok szexuális élete: A történet

A sztori négy lány követ, akik az első évüket kezdik álmaik egyetemén. Bela (Amrit Kaur) szexuálisan túlzottan is magabiztos, humorista szeretne lenni. De az újságnál, ahová mindig is írni akart, zaklatás áldozata lesz. Kimberly – akit Timothée Chalamet húga, Pauline Chalamet alakít – a kissé stréber, szegény lány, aki az egyetemen veszíti el a szüzességét, majd komoly problémákban sodródik egy fiú miatt. Whitney (Alyah Chanelle Scott), akinek szenátor az anyja, kapcsolatba keveredik egy idősebb férfival, aki kihasználja. Leightonnak (Reneé Rapp) pedig meg kell békélnie a szexualitásával, ugyanis leszbikus, de azt nem akarja, hogy világ tudjon róla.

egyetemista lányok szexuális élete
Kép forrása: HBO Max

Izgalmas, vicces

A sorozat alapvetően jól sikerült. A karakterek érdekesek, néhány történetszál ugyan elcsépeltnek tűnhet, de mindegyik izgalmasra sikerült. A lányok olyan problémákkal szembesülnek az egyetemen, amivel a fiatalok gyakran találkoznak. Ezért a karakterekkel könnyű azonosulni.

A főszereplőket egyszerre lehet nagyon szeretni, néha viszont kifejezetten idegesítők tudnak lenni, mint egy igazi tinédzser. (Ez leginkább Belára jellemző, bár Kimberly naivsága is sokszor túlzóra sikerült.) A felnőtt karakterek, a szülők kifejezetten üde színfoltok, de a többi egyetemista, a mellékszereplők is nagyon jól passzolnak a történetbe. A poénok viccesek, a sztori jól fel van építve.

A sorozat Mindy Kaling nevéhez fűződik, akinek olyan projekteket köszönhetünk, mint az Én még sosem…, Négy esküvő és egy temetés vagy A hivatal. A keze nyoma jól észrevehető az Egyetemista lányok szexuális életén is.

Az epizódok egyenként 30 perc körül vannak, így abszolút nem hosszúak, egy kis kikapcsolódásnak bármikor el lehet őket indítani. Egy évadban összesen 10 rész van, így hamar le lehet darálni az egész sorozatot.

egyetemista lányok szexuális élete
Kép forrása: HBO Max

Borítókép forrása: HBO Max