Barion Pixel Megérkezett a Star Wars Rossz osztag 2. évada, benne a kedvenc kísérleti klónjainkkal és egy wookiee jedivel a messzi-messzi Galaxisban – Coloré

Megérkezett a Star Wars Rossz osztag 2. évada, benne a kedvenc kísérleti klónjainkkal és egy wookiee jedivel a messzi-messzi Galaxisban

2023. 01. 11.

Darwin szerint a mutáció a túlélésünk egyik alapja, hiszen ez adja meg azt a rugalmasságot, amellyel alkalmazkodni tudunk a változó környezetünkhöz. Ez lehetne a Star Wars: Rossz osztag című sorozat vezérgondolata is, hiszen a kísérleti klónok problémamegoldása a második évadban is ugyanolyan hatékonynak és szórakoztatónak ígérkezik, mint korábban.

Újabb kalandokkal bővül 2023. január 4-től a Star Wars univerzum, hiszen megérkezett a Disney+ kínálatába a Rossz osztag (Bad Batch) második évada, a streaming-szolgáltató pedig rögtön két résszel adja meg a kellő felütést. Örömteli hír, hogy a megszokott kísérleti klón csapat összes tagjával találkozhatunk, de az izgalmas kezdet és a trailer alapján nem lesz hiány a kameókban sem. 

Rossz osztag: az eddigiek tartalmából

A rossz osztag tagjai eredetileg a Star Wars: A klónok háborúja című animációs sorozatban mutatkoztak be, amelyből kiderült: a csapatot olyan katonák alkotják, akik genetikailag cseppet eltérnek az átlagos klónoktól. Az osztag vezetője, a Vadász névre hallgató figura például kifejlett érzékszervekkel rendelkezik, míg a csapat ereje egyértelműen a beszélő nevet kapott Zúzó. Tech-nek az elektronikai eszközök használata az erőssége, s hasonló a helyzet Célkereszttel, aki kiválóan céloz, Echo pedig egy korábbi fogság miatt már csak félig ember, inkább robotok módjára működik. 

Star Wars, Rossz osztag, Bad Batch
A Rossz osztag a Klónok háborújának folytatása. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Rossz osztag első etapja közvetlenül a Köztársaság bukása után játszódik, amikor a kísérleti klónok rájönnek, el kell hagyniuk kaminói otthonukat, ha nem akarnak bábok lenni egy náluk sokkal hatalmasabb játszmában. A csapatban azonban zavar keletkezik a döntés és a 66-os parancs hatására, így elveszítik Célkeresztet, helyette viszont egy szintén kísérleti jellegű klón, Omega csatlakozik hozzájuk. 

A 2. évad és amit arról tudni érdemes

Mivel a rajongók az óriási sikernek örvendő Klónok háborújához hasonlítják a Rossz osztagot, nem volt kérdés, hogy a rendező, Dave Filoni több évadosra tervezi a csapat kalandjait. (Természetesen a Lucasfilm Animation gyártó égisze alatt.) Filoni egyik legnagyobb kincse, hogy szinte már a vérében van a Csillagok háborúja univerzum, így bátran cikázik a karakterekkel egyik sorozatból a másikba. Így volt ez például a filmekben is szereplő Rexszel, a Lázadókból megismert Hera Snydullával, vagy a Mandalóriban felbukkanó Fennec Shand karakterével: mindannyian előkerültek valamilyen formában az első etapban.

Az előzetes szerint a második évad is hemzseg majd a kameóktól, s különösképp érdekes szálnak ígérkezik az eddigi egyetlen wookiee jedi, Gungi érkezése, akit legutoljára A klónok háborújában, még gyermekként láthattunk, de egészen biztosan belebotlunk majd Palpatine szenátorba, Bail Organába és Ahsoka Tanóba is, utóbbi egyébként saját sorozatot is kap majd a készítőktől a közeljövőben.

Brad Rau, az előbb említett Mandalóri készítője például már az első két rész közzététele előtt kijelentette, hogy a Bad Batch második évada számos ponton kapcsolódik majd a Mandalóri következő etapjához. 

„Ez nem véletlen, de nem szeretnék többet elmondani a történetszálról” – nyilatkozta Rau. „Sötétségben kell hagynunk néhány információt, de ígérem, száz százalékig kifejtjük majd az egészet a sorozatban!”

A Rossz osztag második évada január 4-től, hetente új részekkel jelentkezik a Disney+-on.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix
Források: ITTITT

/szelavi/napijo/star-wars-rossz-osztag-2-evad/