Barion Pixel Star Wars kvíz: mennyire igazodsz el a Galaktikus Birodalom csillagrendszerében? – Coloré

Star Wars kvíz: mennyire igazodsz el a Galaktikus Birodalom csillagrendszerében?

2022. 12. 13.

Trendek jönnek-mennek, ám bizonyos történetek végérvényesen beleírták magukat a filmtörténelembe. Ilyen George Lucas univerzuma, a Star Wars, vagyis a Csillagok háborúja is, amelynek nyolcadik része, Az utolsó jedik épp ezen a napon debütált a mozikban. Tesztünkből kiderül, mennyire jól ismered a Galaxist, s annak szereplőit!

„Az erő legyen veled”, „Nem ezeket a droidokat keresitek”, „Te voltál a kiválasztott!” Megdöbbentő, hogy a több mint 45 évvel ezelőtt debütált Star Wars franchise még mindig a magyar köznyelv része, hiszen a történet magját képező alkotások fenti mondatait a mai napig hallhatjuk magunk körül. 

A Star Wars univerzum atyja, George Lucas persze tisztában van mindezzel, hiszen azóta számos filmmel bővült a galaxis: a történet magját képező részekből összesen kilenc készült, s a nyolcadik része, Az utolsó jedik mához képest napra pontosan öt évvel ezelőtt jelent meg. A rendező nemcsak filmek, hanem sorozatok formájában is igyekszik kibontakoztatni a galaxis elképesztő történetfolyamát, hiszen A klónok háborúja vagy a Lázadók című animációs sorozatok révén betekintést nyerhetünk a filmekből kimaradt időszakokra, egyúttal bővíthetjük tudásunkat a birodalmat illetően. 

De vajon mennyire pontosak a Star Wars történetekkel kapcsolatos ismereteid? Az erő legyen veled a kvíz kitöltése során!

Borítókép forrása: Northfoto
A kvízben szereplő képek forrása: Northfoto