Barion Pixel A 2022-es Oscar-gála legkülönlegesebb ruhakölteményei: puffok, fodrok, flitterek… – Coloré

A 2022-es Oscar-gála legkülönlegesebb ruhakölteményei: puffok, fodrok, flitterek…

2022. 03. 29.

Nem mondhatnánk, hogy a 2022-es Oscar-díjátadó eseménytelenül zajlott, hiszen hétfő hajnal óta az egész világ Will Smith és Chris Rock konfliktusától hangos. Ugyan jelenleg úgy tűnik, Smith pofonja rányomja a bélyegét az egész eseményre, mégsem feledkezhetünk meg a díjazottakról, s az általuk viselt gyönyörű ruhakölteményekről, amelyek meghatározzák majd a jövő vezető divatirányzatait. Lássuk, mikben tündököltek idén a sztárok a vörös szőnyegen!

Jessica Chastain

Szerencsére az idei Oscar-gála sem múlt el emlékezetes események és ruhaköltemények nélkül. A múlt héten 45. életévét betöltő Jessica Chastaint 2022-ben a Tammy Faye szemei című filmben nyújtott alakításáért terjesztették fel Oscar-díjra, amelyet végre szobrocskára is váltott. (A színésznőt ezen kívül egyébként kétszer jelölték már a díjra: 2012-ben A segítség című film legjobb mellékszereplője címért szállt ringbe, 2013-ban pedig a Zero Dark Thirty – A Bin Laden hajsza főszerepéért kapott volna díjat.) A különleges, vörös hajú szépség idén egy flitteres, ombré Gucci ruhaköltemény mellett tette le a voksát, és milyen jól tette! A ruha szabása látni engedi Jessica nőies idomait, emellett színei tökéletesen passzolnak a színésznő színtípusához. 

Jessica Chastain, Oscar-gála, 2022
Chastain egy Gucci kreációt választott a jeles alkalomraKép forrása: Northfoto

Nem tudtam megállni, hogy Chastain kapcsán ne mutassam meg a Vanity Fair after party-n viselt aranyzöld Gucci ruhakölteményt is, amely árnyalatai miatt tökéletes választásnak bizonyult a megnyert szobrocska mellé. 

Jessica Chastain, Oscar-díj, Vanity Fair after party
Az immár Oscar-díjas színésznő a Vanity Fair after party-nKép forrása: Northfoto

Nicole Kidman

Kevésbé vibráló színvilág jellemezte az idei gálán Nicole Kidmant, aki Az élet Ricardóéknál című életrajzi dráma kapcsán szállt ringbe az elismerésért. Kidman egy ujjatlan, V-kivágású Giorgio Armani Privé selyemruhában tündökölt, amelynek puffos dereka Ricardóék ötvenes évekbeli stílusát idézte. A színésznő szettjét Harry Winston ékszerei és egy Omega márkájú óra tették teljessé. 

Nicole Kidman, Oscar-gála, 2022
Kidman idén sem nyúlt mellé ezzel az Armani kreációvalKép forrása: Northfoto

Kristen Stewart

Rég túl vagyunk már azon az időszakon, amikor Kristen Stewartot még kizárólag önmegtartóztató vámpírokkal azonosítottuk, hiszen a színésznő a Spencer című életrajzi drámában nyújtott alakításáért idén ringbe szállt az Oscar-díjért. Jelölés ide vagy oda, Stewart (hűen önmagához) nem gondolta túl a vörös szőnyeges szettjét: egy fekete Chanel kosztümre esett a választása, amelyhez dögös, köldökig kigombolt fehér inget és vadóc hajkoronát választott. 

Kristen Stewart, Oscar-gála, 2022
Stewart – ahogy általában – most sem gondolta túl vörös szőnyeges szettjétKép forrása: Northfoto

Kirsten Dunst

A színésznő idei ruhaválasztása példaértékű lehetne minden kollégája számára, hiszen egy habos, piros, vintage Christian Lacroix kreációban érkezett az Oscarra. (A ruha egyébként eredetileg a tervező 2002-es ősz/tél haute couture kollekciójának egyik alapdarabja volt anno.) Dunst elragadó ruháját Fred Leighton ékszerei tették igazán maradandó vizuális élménnyé. 

Kirsten Dunst, vintage ruha, Oscar-gála, 2022
Kirsten Dunst szinte az egyetlen résztvevő volt, aki ügyelt a fenntarthatóságraKép forrása: Northfoto

Lupita Nyong’o

A kenyai származású, mexikói születésű Lupita Nyong’o idén egy arany-rosegold flitteres Prada kreációban lépett a vörös szőnyegre. Ugyan a ruha önmagában is rendkívül látványos választásnak bizonyult, de Lupita biztosra ment, és De Beers ékszerekkel tette teljessé a szettjét. 

Lupita Nyongo, Oscar-gála, 2022
Kép forrása: Northfoto

Nem ez az első eset, amikor a színésznő a Prada divatház mellett tette le a voksát, hiszen talán mindannyian emlékszünk a 2014-es díjátadón viselt égszínkék kreációjára, amelyben átvette élete első Oscar-díját a 12 év rabszolgaság című filmben nyújtott alakításáért.

Lupita Nyongo, 2014, Oscar-díjátadó
Lupita Nyongo égszínkék Prada ruhája beírta magát a divattörténelembeKép forrása: Northfoto

Wanda Sykes

Kristen Stewarthoz hasonlóan Wanda Sykes humorista, az est egyik házigazdája sem hazudtolta meg önmagát, már ami a ruhaválasztást illeti: Sykes ugyanis egy fehér Sergio Hudson öltönyt választott az ominózus estére. Sykes, Amy Schumer és Regina Hall triója egyébként kiváló műsorvezető-választásnak bizonyult, hiszen pergő poénjaikkal jócskán feldobták az egyébként néha unalmas díjátadót. „Az Akadémia azért kért fel három nőt műsorvezetőnek, mert így még mindig olcsóbban jönnek ki, mintha egy férfit alkalmaznának a feladatra” – viccelt Schumer. „Én azért továbbra is izgatott vagyok, hogy házigazda lehetek, s így büszkén képviselem a fekete nőket” – tette hozzá Hall. „És ezt még élvezzük is!” – fejelte meg egy slusszpoénnal Sykes. 

Wanda Sykes, 2022, Oscar-gála
Sykes Sergio Hudson öltönye tökéletes választásnak bizonyult a stand upos számáraKép forrása: Northfoto

Venus és Serena Williams

A teniszvilág koronázatlan királynői is részt vettek az idei díjátadón, hiszen executive producerként tevékenykedtek a róluk szóló az Utolsó esély (King Richard) című mű létrehozásában. (Will Smith ezért a filmért zsebelte be idén a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.) Míg a jeles alkalomra Venus egy fehér Elie Saab kreációt választott Tiffany&Co kiegészítőkkel, addig húga, Serena egy pink Gucci ruha mellett döntött, amelyet fekete gyöngyökből készült rózsák és egy ugyanilyen színű csipkekesztyű egészítettek ki. 

Venus Williams, Oscar-gála, 2022
Venus Williams ruhaválasztásával nem voltak maradéktalanul elégedettek a divatszakma képviselőiKép forrása: Northfoto
Serena Williams, Oscar-gála, 2022
Serena Williams Gucci ruhakölteménye annál inkább elnyerte a divatőrültei tetszésétKép forrása: Northfoto

Penélope Cruz

Penélope Cruz és férje, Javier Bardem lényegében történelmet írtak a 2022-ben, hiszen ezúttal mindkettejüket Oscar-díjra jelölték. Bardem nemrégiben a The Ellen Show vendégeként mesélt a jelölés izgalmas pillanatairól: „Fantasztikus volt az a reggel otthon. Először az én nevemet mondták be, nagyon boldog voltam, de igyekeztem visszatartani az ünneplést, amíg kiderül, őt is jelölik-e. Hiába mondta, hogy ünnepeljek, addig nem akartam, amíg ki nem derül az ő sorsa. Aztán persze együtt örültünk.” Amellett, hogy mindketten zseniális színészek (Bardemet Az élet Ricardóéknál, Cruzt pedig a Párhuzamos anyák című alkotás kapcsán jelölték az elismerésre), gyönyörűen festenek együtt a vörös szőnyegen: a spanyol származású színésznő egy sötétkék Chanel kreációjában tündökölt a vörös szőnyegen, míg Bardem egy hímzett, sötétkék öltönyben mutatkozott felesége oldalán. Ugyan első blikkre azt gondolhatnánk, hogy Cruz ruhája önmagában nem nagy durranás, érdemes közelebbről is szemügyre venni, hiszen lehet, hogy a divatház vállpántos nyakkendő-megoldása divatba jön a színésznőnek köszönhetően a közeljövőben.

Penélope Cruz, Javier Bardem, 2022, Oscar-gála
Match made in heaven: Cruz és Bardem akár a legjobban öltözött pár díjáért is ringbe szállhatnánakKép forrása: Northfoto

Jada Pinkett Smith

Ugyan bizonyos, hogy Will Smith elszabadult indulatai tematizálják majd az elkövetkezendő napokban (ha nem években) az idei Oscar-gálát, mégsem feledkezhetünk meg az élcelődés eredeti céltáblájáról, Jada Pinkett Smithről. Jada idén egy tömeges, borostyánzöld Jean Paul Gaultier kreációt választott a vörös szőnyegre, amelyet Jimmy Choo cipővel és Glenn Spiro ékszereivel együtt viselt. Verekedés ide vagy oda, annyi bizonyos, hogy Pinket Smith-en kívül nem sokan tudnák viselni ezt az óriási ruhakölteményt, Jada egyedi személyisége azonban még az óriási fodrokon keresztül is könnyen utat tör magának.  

Jada Pinkett Smith, Will Smith, Oscar-gála 2022
Kép forrása: Northfoto

Tracee Ellis Ross

Az est egyik abszolút aduásza viszont egyértelműen Tracee Ellis Ross piros Carolina Herrera ruhakölteménye, amely úgy nézett ki a színésznőn, mintha ráöntötték volna. A kreáció egyszerre hordozza magán a femme fatale életérzést egy csipetnyi szemtelenséggel párosítva: azaz tökéletesen visszaadja Ross személyiségének két legfontosabb jellegzetességét. Tracee egyébként egy Christian Louboutin magassarkút és Niwaka ékszereket választott bohém megjelenéséhez, amellyel összességében egyértelműen kiérdemelte az est leglátványosabb szettje címet. 

Tracee Ellis Ross, 2022, Oscar-gála
Ross egy, a személyiségéhez hasonló, bohém ruhát választott a vörös szőnyegreKép forrása: Northfoto

Borítókép forrása: Northfoto