Barion Pixel Igazi sokk a 94. Oscar-gálán: Will Smith előben ütötte meg Chris Rockot – Coloré

Igazi sokk a 94. Oscar-gálán: Will Smith előben ütötte meg Chris Rockot

2022. 03. 28.

Minden évben történik valami emlékezetes az Oscar-díjátadón, de Will Smith tett róla, hogy még jövőre is az ő nevét emlegessék…

A friss Oscar-díjas Will Smith annyi jelölés után, idén végre hazavihette a legjobb színésznek járó aranyszobrocskát, ám győzelme helyett teljesen más miatt került középpontba pár órája.

Will Smith
Forrás: Northfoto

A helyi idő szerint hajnal 2 órakor kezdődő filmes eseményen Chris Rock adta át a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat. A színész természetesen a tőle megszokott poénokat most sem tartotta magában, így mielőtt átadta volna a nyertesnek a díjat, egy-két viccet eleresztett.

Először azzal kezdte, hogy Javier Bardemnek és feleségének, Penélope Cruznak is meg kell nyernie az Oscart, hiszen ha az egyikük nem nyer, akkor a másikuknak sem szabad. Így Bardem nagyon szurkol, hogy Will Smith vihesse haza a filmes díjak legrangosabbikát (ami meg is történt). Ezt követően Willhez és feleségéhez, Jadahoz fordult és így folytatta:

„Jada, imádlak, és alig várom a G. I. Jane 2-t!”

A vicc után Will még nevetett, ám Jada arcára kiült a fájdalom, hiszen egy betegség, pontosabban az alopecia nevű autoimmun betegség miatt hullott ki a haja, amiről csak pár hónapja tudott először megnyílni a nyilvánosságnak.

Will Smith
Forrás: Northfoto

Az élő közvetítésen ezután már csak azt lehetett látni, hogy Will a színpadra lép, majd ököllel megüti az éppen beszélő Chris Rockot. Will a székéhez visszaérve még kiabál valamit a dermedt Rocknak, ám addigra a szervezők lekeverték a hangot és mindössze annyit lehetett leolvasni a színész szájáról, hogy: „Ne vedd a kib*szott szádra a feleségemet.”

Az eset után záporozni kezdtek a kommentek. Voltak, akik egyetértettek a színész cselekedetével, mások viszont toxikusnak nevezték Will Smith-t, hiszen ezzel azt sugallta, hogy mindenre az erőszak a megoldás, amire a jelenlegi háborús helyzetben semmi szükség nem lett volna.

Forrás: variety.com