Barion Pixel Csillogás a köbön: a 2022-es Grammy-díjátadó leglátványosabb ruhái – Coloré

Csillogás a köbön: a 2022-es Grammy-díjátadó leglátványosabb ruhái

2022. 04. 04.

A díjkiosztók közül talán a Grammy-re jellemző leginkább, hogy nem érvényesülnek annyira a kötött divatszabályok, mint bármely más vörös szőnyeges eseményen. Nem volt ez másképp 2022-ben sem, hiszen a zenésztársadalom színe-java idén is kitett magáért!

A Grammy-díjátadón parádézó sztárok általában valamiféle kikacsintással élnek ruhájuk megválasztásakor, legyen szó politikai vagy épp társadalmi kérdésekről, de természetesen az is jellemző, hogy szimpla polgárpukkasztás okán teszik le voksukat a feltűnő ruhák, ékszerek vagy egyébb kiegészítők mellett. Idén azonban valahogy megváltozott a díjátadó légköre, hiszen általánosan olyasfajta glamour volt tapasztalható a nagyobb nevek részéről, amelyre már rég nem volt példa. 

Lady Gaga

Lady Gaga már rég nem az a vadóc, kívülálló lány, aki egy húscafatokból összeállított „ruhában” érkezik meg a díjátadóra. Az énekes-színésznő felnőtté válása és beérése a ruhaválasztásain is egyértelműen tetten érhető, hiszen idén egy fekete-fehér Armani Privé ruhában érkezett meg a vegasi MGM Grand kaszinóba, öltözékét pedig Tiffany&Co. gyémántok tették igazán egyedivé. 

Lenny Kravitz

Nem Gaga volt az egyetlen, aki a csillogásra szavazott tegnap este: Lenny Kravitz ezüsthálós-felsője még a magyar népmesékben is megállná a helyét. (Amikor a király azt az utasítást adja alattvalójának, hogy legyen is rajta valami, meg nem is, s a furfangos lány egy halászhálóban jelenik meg ura színe előtt. Lehet, hogy Kravitz is olvasta a mesét?) Ha a szerelés nem bizonyulna elegendőnek a polgárpukkasztáshoz, Kravitz fekete bőr magassarkújával biztosította be első helyét a divatlapok címlapján. 

Jack Harlow

Nem úgy Jack Harlow, aki a minimalizmus koronázatlan királya címet is megkaphatta volna a tegnap este folyamán, hiszen klasszikus fekete Givenchy öltönyében kirítt a sztárok egymást felülmúlni akaró tömegéből. 

Lil Nas X

Lil Nas X példát vehetett volna előbb említett pályatársáról, mivel emberünk szemmel láthatólag összekeverte a Grammy-t és a MET-gálát. Lil Nas X egy barokkos fehér szerelésben jelent meg, ami új magasságokba emeli az énekes díszítés iránti vonzódását, mindezt („stílusosan”) Balmain gyöngyházas öltönyében

Tiffany Haddish

Tiffany Haddish is a csillogásra szavazott idén: a komika-színésznő egy aranyflitteres Prada ruhában jelent meg a vörös szőnyegen. Haddish ruhaválasztása egyébként előremutató annak fényében, hogy pályatársa, Lupita Nyong’O is egy flitteres aranyszínű ruhában jelent meg idén az Oscar-díjátadón, így arra következtethetünk, hogy mind a szín, mind a flitter reneszánszukat élik majd az elkövetkezendő időszakban. 

Cynthia Erivo

Cynthia Erivo is a tündöklés mellett döntött tegnap este: Louis Vuitton kosztümjében magasan kirítt a tömegből. Ragyogó, elől cipzáras, ezüstös, flitteres-hímzett kreációja mindössze egy éjszaka alatt a vezető divatoldalak (Vogue, Vanity Fair) címlapjára repítette, így biztosak lehetünk abban, hogy választásával új irányvonalat szab majd a divatőrült közönség számára. 

Dua Lipa

Ha kedvenc szettet kellene választani a tegnapi díjátadóról, nálam egyértelműen Dua Lipa Atelier Versace ruhája vinné a pálmát. Az énekesnő nem először választja a Versace divatház kreációját, hiszen a 2021-es Grammy-n is a tervező alkotását viselte ugyanúgy, ahogy a 2019-es MET-gálán. 

Dua Lipa, MET-gála, 2019, Grammy-díjátadó, Versace
Dua Lipa, akárcsak az idei Grammy-n, úgy a 2019-es MET-gálán is egy Versace kreációban tündökölt. Kép forrása: Northfoto

Ahogy látszik, a divatház és az énekesnő együttműködése korántsem újkeletű, főleg annak fényében, hogy Dua Lipa volt a 2021-es őszi-téli kollekció vezető arca. (Ezt a titulust korábban csak igen kevesek, többek között MadonnaElton JohnJlo és Lady Gaga tudhatták magukénak.) Ami az idei Grammy-ruhát illeti: Dua Lupa Gianni Versace 1992-es őszi kollekcióját elevenítette fel a fűzős felsőrésszel, a domina-szerű latex tartozékokkal, valamint a divatházra jellemző súlyos arany ékszerekkel. Nemcsak a ruha volt feltűnő az énekesnő outfitjében, hiszen szettjéhez új hajat is villantott: szőkére festette egyébként barna tincseit, s milyen jól tette! 

Snoh Aalegra

A Versace divatház egyébként különös tehetséggel szúrja ki azokat a férfiakat és nőket, akiket érdemes felöltöztetni, hiszen Dua Lipa mellett Snoh Aalegra is az ő kreációjukban lépett a vörös szőnyegre tegnap este. Versace ezüstös darabja gyönyörűen kiemelte az énekesnő nőies idomait, emellett minimálisan látni engedte a combját, épp annyira, hogy az ne keltsen közönséges hatást. 

SZA

Nem csak Dua Lipa nyúlt vissza a vintage-hez a Grammy-díjátadón. SZA Jean Paul Gaultier 2006-os kollekciójából öltözött fel a nagy napra: nude tüllruháját a középtájt megjelenő buja virágmotívumok és színek tették igazán feltűnővé. 

Jared Leto

Listánk nem lenne teljes Jared Leto szettje nélkül. A színész talpig Gucciban érkezett a Grammy-díjátadóra, csipkés felsőrészét egy olyan kabát egészítette ki, amelynek csukló része jellegzetes tehénmintát jelenített meg. A színész egy vele készült interjúban kifejtette, hogy a Grammy-n kívül azért érkezett Vegasba, hogy megünnepelje: nemrég debütált filmje, a Morbius a világ jelenleg legnézettebb alkotása a mozikban. 

Borítókép forrása: Northfoto