Barion Pixel Ők a legnagyobb focirajongó hírességek – Coloré

Ők a legnagyobb focirajongó hírességek

2021. 06. 09.

A futball az egyik legnépszerűbb csapatsport a világon, és a ligákban versenyző csapatoknak természetesen nem csak civil szurkolóik vannak.

A tavalyról idénre halasztott futball Európa-bajnokság rengeteg embert vonz a stadionok lelátóira, köztük hírességeket is. De nemcsak ezen a nemzetközi tornán, hanem rengeteg más alkalommal szúrhattak már ki a nézők és a lesifotósok színészeket és énekeseket a kedvenc csapataiknak szurkolva. Lássuk hát, kik azok a sztárok, akik élnek-halnak egy-egy focicsapatért!

Tom Hanks – Aston Villa

tom hanks
Forrás: northfoto.com

Bár Amerikában az amerikai foci, a kosárlabda és a baseball a csúcssportok, azért vannak szép számmal olyan amerikai hírességek, akik a fociért vannak oda. Így például Tom Hanks a birminghami Aston Villának drukkol, bár beismerte egyszer, hogy nem is annyira a klub története miatt kezdett el nekik szurkolni, hanem azért, mert az Aston Villa név olyan kellemesen hangzik.

Hugh Grant – Fulham F.C.

hugh grant
Forrás: northfoto.com

Anglia egyik legnépszerűbb színésze, Hugh Grant a Fulham tősgyökeres drukkere, ha ideje engedi, követi a csapat meccseit hazai és idegen pályán is. Rajta kívül egyébként Margot Robbie is a csapatnak szurkol, ami a Wall Street Farkasa forgatásán derült ki.

Daniel Craig – Liverpool

daniel craig james bond
Forrás: northfoto.com

Az éppen leköszönő 007-es ügynök az évek során számtalan alkalommal volt vendég az Anfield lelátóin és VIP-részlegén azért, hogy kifejezze támogatását a Liverpool felé. Érdekes, hogy rajongásáért kritikákat is kapott, egy sportriporter szerint mivel James Bondot alakítja, aki „egész Angliáé”, ezért a színésznek is semlegesnek kellene maradnia, még akkor is, ha sportról van szó. Persze, ahogyan várható volt, a riporter sem tette zsebre, amit Craig rajongóitól kapott a közösségi oldalakon, hiszen mégis mi köze van egy szerepnek a magánélethez?

Keira Knightley – West Ham

'bend It Like Beckham' By Gurinder Chadha, Gb/germany, 2002.
Forrás: northfoto.com

A Csavard be, mint Beckham c. filmben Knightley egy sportőrültet játszott, és ez a karakter nem is áll olyan távol a személyiségétől. A londoni születésű színésznő a West Ham drukkere, ezt több talkshowban is elmesélte már, emellett azt is megemlítette, hogy mennyire szereti a klub rajongóinak ikonikus dalát, a „Forever Blowing Bubbles”-t – még akkor is, ha a szövege igencsak szomorú.

Idris Elba – Arsenal

idris elba
Forrás: northfoto.com

A szintén londoni születésű Elba az Arsenalért van oda, és számos alkalommal kifejezte már rajongását az Ágyúsok felé. Egyszer még azt is lenyilatkozta, hogy a rivális londoni klub, a Tottenham bajnoki győzelme miatt konkrétan lebetegedne.

James McAvoy – Celtic F.C.

james mcavoy
Forrás: northfoto.com

Egy skót gyökerekkel rendelkező, Glasgowban született színésztől nem is várnánk mást, mint hogy a Celticnek, Skócia legnagyobb büszkeségének szurkoljon. McAvoy rajongásának még egy filmet is köszönhet, hiszen az Aztán mindennek vége c. romantikus dráma főszerepét a producerrel való közös pontnak köszönhette – ez pedig a focidrukkerség volt.

Shakira –  Barcelona

shakira
Forrás: northfoto.com

Nos, nem mondhatja senki, hogy ez meglepetés lenne, hiszen a Barcelona sármos hátvédje, Gerard Piqué immáron tizedik éve az énekesnő párja, na meg két gyermekének apja. A jellegzetes hangú énekesnő sokszor látható a csapat otthonában, a Camp Nouban, ahogy a két kicsivel, Milannal és Sashával szurkol Piquének és a klubnak. Shakirának egyébként más kötődése is van a focihoz, hiszen 2010-es vébé dala a Waka Waka volt, 2014-es világbajnokság dalai között pedig másodikként szerepelt La la la c. számának egy átdolgozása.

Elton John – Watford F.C.

elton john
Forrás: northfoto.com

A rajongásnak egy szintje, ha elmegyünk megnézni a kedvenc csapatunkat minden egyes meccsén. Aztán vannak olyanok, akik részesedést is vásárolnak a csapatból – és van Elton John, aki 1976-ban egyenesen a klub elnöke és igazgatója lett és felfuttatta a Watford FC-t. Ma is tiszteletbeli igazgatóként tartják számon az énekest, aki hatalmas összegekkel támogatja azóta is a csapatot, és figyeli a játékot.