Barion Pixel Grammy-díjátadó 2022: idén is nőt választottak a legjobb új előadónak – Coloré

Grammy-díjátadó 2022: idén is nőt választottak a legjobb új előadónak

2022. 04. 04.

A Grammy-díjátadót a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában tartották, a vörös szőnyegen a sztárvilág színe-java felvonult.

A Grammy-díjátadó időpontját eredetileg január 31-re tervezte az Amerikai Lemezakadémia, majd a pandémia miatt április 3-ra halasztották. Az esemény abszolút nyertese Jon Batiste, de természetesen másokat is díjaztak. Íme.

2022 Grammy-díjas előadói

A 35 éves, zeneileg roppant sokszínű Jon Batiste We Are című lemeze lett az év albuma, a zenész emellett további négy díjat is bezsebelt. (Jon Batistet összesen 11 kategóriában jelölték, ezzel ő kapta idén a legtöbb jelölést.) Az MGM Grand Garden Arénában rendezett gálát az R&B supergroup Silk Sonic, vagyis Bruno Mars és Anderson .Paak duója nyitotta: Bruno Mars az este során négy Grammy-díjat is besöpört Leave the Doors Open című dalával, köztük az év felvételéért, valamint az év daláért járó elismerést.

Grammy-díj
Olivi Rodrigo lett a legjobb új előadó, így most már ő is a Grammy-díjas énekesnők táborát erősíti (Fotó: Northfoto)

Az énekes ezennel a legendás Paul Simon nyomdokaiba lépett, kettőjüknek ugyanis mostanra három alkalommal is odaítélték az év albuma díját. A legjobb rap előadásért járó díj Baby Keemnél és Kendrick Lamarnál landolt a Family Ties című dalért. (Akik egyébként nem csupán énekelnek a családi kötelékről, merthogy valóban unokatestvérek.)

A 19 éves Olivia Rodrigo (a Disney Chanel felfedezettje) lett a legjobb új előadó, így immáron elmondhatjuk, hogy zsinórban a harmadik éve nők kapják ezt az elismerést, mivel az elmúlt három évben Dua Lipa és Billie Eilish is ebben a kategóriában lett Grammy-díjas. (A Disney Chanel sztárja összesen három díjat kapott.) Olivia Rodrigo másfél perces beszédében köszönetet mondott munkatársainak, szüleinek és barátainak, valamint megköszönte az Akadémiának a díjat, mondván, az elismeréssel valóra vált élete legnagyobb álma.

Borítókép forrása: Northfoto