Barion Pixel Jelölést sem kapott, mégis Céline Dion volt a Grammy-gála sztárja – Coloré

Jelölést sem kapott, mégis Céline Dion volt a Grammy-gála sztárja

2024. 02. 05.

Az idei Grammy-gála nemcsak meglepetéseket és örömkönnyeket tartogatott, de drámából is kijutott. Az egyik ilyen pillanat mindenképp Céline Dion személyéhez köthető.

Az élet velejárója, hogy a kor előrehaladtával egyre több nyavalya ütheti fel a fejét, de a világsztárok esetében hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a hírnév és a nagy vagyon páncélként ruházza fel őket és megvédi minden bajtól. Aztán atombombaként csapódik be az olyan hír, hogy valamilyen betegség ütötte fel a fejét vagy éppen legyőzte a sztárokat.

Céline Dion ritka betegsége

Nagy megdöbbenést okozott annak híre is, hogy az aranytorkú énekesnő, Céline Dion is komoly betegséggel küzd. A sztár sorra kényszerült lemondani a koncertjeit, mert egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy a színpadon parádézzon. Később az is kiderült, hogy a nagyon ritka és gyógyíthatatlan Stiff-person-szindróma miatt jelentkeztek nála a tünetek. A betegséget merev személy szindrómának is nevezik. Az egymillió emberből csak egy-két személy szenved ebben a betegségben, amelynek tünetei közé tartozik a törzs merevsége, a testtáji fel-feltűnő izommerevség, a görnyedt testtartás, nehéz járás, mozgás, izomgörcs.

Céline Dion
Kép forrása: Kevin Mazur / Contributor / Getty Images

Újra a színpadon

Céline Dionról folyamatosan azt cikkezték, hogy állapota rohamosan romlik, éppen ezért okozott nagy meglepetést a Grammy-díjátadón.

A többszörös Grammy-díjas énekesnő adta át a szobrocskát Taylor Swiftnek. Habár a kegyetlen kór az énekesnő tartását és mozgását is befolyásolja, ezúttal ennek jele sem volt. Nemcsak remekül festett a színpadon, de a mozgásán sem lehetett semmit észre venni. Mindenki tud a sztár betegségéről, ezért talán megtöbbszörözött energiával és ovációval ünnepelték őt, amikor a színpadra sétált.

Valószínűleg sok könnyet kipréselt a szemekből, amikor a gálán ezekkel a szavakat mondta el:

Amikor azt mondom, hogy örülök, hogy itt lehetek, akkor tényleg a szívemből mondom. Azok, akik elég áldottak ahhoz, hogy itt legyenek a Grammy-díjátadón, soha nem vehetik magától értetődőnek azt a hatalmas szeretetet és örömet, amelyet a zene okoz az életünkben és az emberekben szerte a világon.

Céline Dion és a dokumentumfilmje

Az Amazon már bejelentette, hogy dokumentumfilm formájában bemutatja az énekesnő küzdelmeit a titokzatos és gyógyíthatatlan kórral szemben. Az I am: Celine Dion nagyjából egy évet ölel fel az énekesnő életéből és a betegséggel vívott küzdelmeire fókuszál.

Ez az elmúlt pár év nagy kihívás volt számomra, az út az állapotom felfedezésétől a betegséggel való együttélés és a kezelés megtanulásáig, de nem hagytam, hogy ez meghatározzon.

Kell ehhez egy jó nagy adag bátorság, erő és kitartás, hogy a betegség felé kerekedhessen.

Nyitókép forrása: Kevin Winter / Staff / Getty Images