Barion Pixel Celine Dion állapota drámai gyorsasággal romlik – Így van most az énekesnő – Coloré

Celine Dion állapota drámai gyorsasággal romlik – Így van most az énekesnő

2023. 12. 19.

Újabb aggasztó hírek érkeztek Celine Dion állapotáról: egyre kevesebb esély van arra, hogy valaha színpadra állhat.

Celine Diont nemrégiben úgynevezett Stiff Person szindrómával diagnosztizálták. A neurológiai betegség elsősorban az izmokat érinti, melynek során a beteg egyre kevésbé tudja irányítani az izmait, így azok maguktól megmerevednek és görcsbe rándulnak.

Az énekesnő nővére megszólalt a híresség állapotáról, és mint kiderült, Celine Dion már nem tudja irányítani az izmait. Az idősebb Dion-testvér így nyilatkozott:

Keményen dolgozik, de nem tudja irányítani az izmait. Ami összetöri a szívemet, az az, hogy mindig is fegyelmezett volt. Igaz, hogy a mi és az ő álmaiban is az a cél, hogy visszatérjen a színpadra, de hogy milyen minőségben azt nem tudom.

Celine Dion betegsége

A sztár tavaly év végén mondta le a betervezett koncertjeit. A Stiff Person szindróma rendkívül ritka betegség: egymillióból csupán egy embert érint. Az állapot az agyat és a gerincvelőt érinti, majd a szervezet megtámadja a saját idegsejtjeit, így megnehezítve az izmok irányítását és használatát. A tudomány jelenlegi állása szerint a betegség gyógyíthatatlan, így a remény az egyetlen, ami a család mellett áll az énekesnő állapotát illetően.

Celinie Dion állapota visszafordíthatatlan, és a betegségéről még az orvostudomány sem tud sokat / Kép forrása: Samir Hussein / Getty Images
Celinie Dion állapota visszafordíthatatlan, és a betegségéről még az orvostudomány sem tud sokat / Kép forrása: Samir Hussein / Getty Images

A Stiff Person szindróma meglehetősen kiszámíthatatlan, ugyanis októberben Celine Dion nagyon jó állapotban volt: egy meccsen énekelt a stadion közönségének, és számos terve volt a jövőre nézve.

A jelenlegi helyzet szerint nemcsak a koncertek kérdésesek, hanem az is, hogy az énekesnő állapota összeegyeztethető-e az élettel.

Forrás: Mirror.

Nyitókép forrása: Getty Images