Az 54 éves Celine Dionnál gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséget diagnosztizáltak

2022. 12. 09.

A világhírű díva, Celine Dion olyan kórral küzd, ami egy millió emberből egyet érint, és most kénytelen volt lemondani európai koncertjeit.

Celine Dionnál egy ritka neurológiai állapotot, az ún. merev ember szindrómát (stiff person syndrome) diagnosztizálták, ami miatt az izmai akarata ellenére, irányíthatatlanul megfeszülnek, görcsbe rándulnak.

Celine Dion
Forrás: Northfoto

Az állapot, amely egymillió emberből egyet érint, végső soron emberszobrokká teszi a szenvedőket, mivel fokozatosan merev pozíciókba zárja a testet, így az érintettek képtelenek járni vagy beszélni.

Az 54 éves énekesnő, akinek a Titanic betétdalát is köszönhetjük, csütörtökön egy könnyfakasztó Instagram-posztban fordult rajongóihoz, és elárulta, hogy emiatt kénytelen volt elhalasztani európai turnéját. Bár az SPS-re nincs gyógymód, léteznek olyan kezelések, amelyek lassítják az előrehaladását, Celine elmondta, hogy mindent megtesz a tünetek minimalizálása érdekében.

Celine Dion
Forrás: Northfoto

Köszöntök mindenkit, sajnálom, hogy ilyen sokáig tartott, amíg végre tudtam erről beszélni nektek. Nagyon hiányoztok, és alig várom, hogy a színpadon személyesen találkozzak veletek. Mint tudjátok, mindig is nyitott könyv volt az életem előttetek, de korábban nem álltam készen arra, hogy bármit is mondjak erről, de most már készen állok. Hosszú ideje küzdök az egészségemmel kapcsolatos problémákkal, és nagyon nehéz volt szembenéznem a kihívásokkal, és beszélni minderről. Nemrég diagnosztizáltak nálam egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, még mindig tanulmányozzák ezt a ritka állapotot nálam, de most már tudjuk, hogy ez okozta az összes görcsömet, amit eddig átéltem. Sajnos ezek a görcsök a mindennapi életemre is hatással vannak, néha nehézségeket okoznak járásban, és nem engedik, hogy a hangszálaimat úgy használjam énekléskor, ahogy szeretném.

– mondta az aranytorkú énekesnő.

Celine Dion azt is elmondta a videóban, hogy nem áll készen a februári koncertsorozatra, de nagyszerű orvoscsapat dolgozik azon, hogy a tüneteit kezeljék és legalább romlás ne következzen be.

A háromgyerekes anyuka először januárban utalt egészségügyi problémáira, amikor lemondta Courage című világ körüli turnéjának észak-amerikai állomásait. A szindróma ritka és súlyos betegség, ami olyan heves görcsöket is okozhat, ami akár az érintett csontjainak repedésével, törésével járhat. Celine Dion keményen küzd és harcol, és szeretne még sok időt szentelni szenvedélyének, az éneklésnek.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto