Barion Pixel Céline Dion 3 éve először újra színpadon – Nem hagyja, hogy betegsége legyőzze – Coloré

Céline Dion 3 éve először újra színpadon – Nem hagyja, hogy betegsége legyőzze

2023. 11. 07.

Céline Dion újra nyilvánosan szerepelt, ami különösen nagy dolog, tekintve, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Céline Dionról tavaly derült ki, hogy egy gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben, az úgynevezett merev ember szindrómában szenved. A kór egymillió emberből egyet érint, így különösen ritka állapotról van szó, melynek során idővel a beteg izmai egyre merevebbek lesznek, s végül minden mozdulat merev és robotikus lesz. A betegség nem gyógyítható, csupán a lefolyása lassítható.

Céline Dion újra a színpadon

Az énekesnőt hol jobban, hol kevésbé gyötri a betegsége. Most, évek után először újra színpadra lépett és énekelt, mégpedig a Titanic-ból jól ismert My Heart Will Go On című dalt. Szemtanúk szerint a díva rendkívül boldognak tűnt, hogy újra a színpadon állhat, és egyik legismertebb dalát énekelheti. Az esemény nem koncert volt ugyanakkor, hanem egy hokimeccs, mégpedig a Vegas Golden Knights és a Montreal Canadiens közötti meccs.

Mint a szervezők elmondták, látszik rajta, hogy sok mindenen ment keresztül az utóbbi időben, de mosolygós volt, s ez a szerencsének is köszönhető, hiszen aznap éppen jobban viselte betegsége tüneteit.

Az énekesnő még arra is talált magában erőt, hogy az öltözőbe menjen és üdvözölje szülővárosa csapatát. Kezet is fogott a csapattagokkal, és sok fotót készített velük, amiket az Instagram-oldalára is feltett.

Celinie Dion állapota visszafordíthatatlan, és a betegségéről még az orvostudomány sem tud sokat / Kép forrása: Samir Hussein / Getty Images
Celinie Dion állapota visszafordíthatatlan, és a betegségéről még az orvostudomány sem tud sokat / Kép forrása: Samir Hussein / Getty Images

Az énekesnő láthatóan remek formában volt, ám a Stiff Person-szindróma megnehezíti a mindennapjait. A gyógyíthatatlan, neurológiai eredetű betegség, ami fájdalmas izomgörcsökkel jár, amik az egész szervezetet legyengítik. Idővel az ebben szenvedők kerekesszékbe kerülnek, majd az ágyból sem tudnak felkelni. Sokan nem tudnak magukról gondoskodni, ugyanis izmaik olyan merevek lesznek, hogy teljes mértékben képtelenek lesznek a mozgásra.

Az énekesnő mindent megtesz azért, hogy a betegség lefolyását lassítsa, így korántsem adta fel, hogy egyszer újra koncertezzen.

Forrás: People.

Nyitókép forrása: Getty Images