Barion Pixel Celine Dion nővére megszólalt – Így van most az énekesnő – Coloré

Celine Dion nővére megszólalt – Így van most az énekesnő

2023. 08. 04.

Celine Dionért aggódnak a rajongók, és nem is ok nélkül: betegsége miatt több koncertet le kellett mondania a sztárnak.

Celine Dion maga az elegancia és az energia, ám nemrégiben egy betegség ledöntötte a lábáról. Most a nővére, Claudette Dion elmondta, hogy harmadik testvérük az énekesnőhöz költözött, hogy segítse. Mint testvére elmondta, sokszor hívja Celine-t, de sokszor csak testvérével tud beszélni, mert az énekesnő nagyon elfoglalt. Három fiával él együtt, s bár sokat jelent a segítség, nem pihenhet. Emellett sokat olvas utána betegségének, és mindent megtesz azért, hogy meggyógyuljon.

Celine Dion betegsége

A Titanic főcímzenéjének énekesnője az úgynevezett Stiff-person-szindrómával küzd, aminek következtében izmai egyre nehezebben mozdulnak, megmerevednek, így a beteg járása idővel gépies, robotikus lehet. Sajnálatos módon a betegség nem fordítható vissza, csupán együtt lehet élni vele. Az állapot egyik legnagyobb veszélye, hogy mivel a mozgás körülményesebb, a betegek gyakrabban esnek el, amiknek csontjaik láthatják kárát.

Celinie Dion állapota visszafordíthatatlan, és a betegségéről még az orvostudomány sem tud sokat / Kép forrása: Samir Hussein / Getty Images
Celinie Dion állapota visszafordíthatatlan, és a betegségéről még az orvostudomány sem tud sokat / Kép forrása: Samir Hussein / Getty Images

A betegség egyik első jelei közé tartoznak az izomgörcsök, amiket az énekesnő is tapasztalt magán. A neurológiai rendellenesség ezen felül a fényekre, érintésre, zajokra, de még érzelmi nehézségekre is érzékenyebbé teszi a beteget, ugyanis ezek is kiválthatják az izomgörcsöket. A betegség meglehetősen ritka, épp ezért nem meglepő, hogy az énekesnő kutatásokat végez állapotát illetően.

Bár a betegség gyógyíthatatlan, Celine Dion bízik benne, hogy visszatérhet a színpadra, és a rajongók egy emberként drukkolnak neki.

Forrás: Music-News.

Nyitókép forrása: Getty Images